Александър Томов: Искаме да увеличим чуждите инвестиции до 5 -7 млрд. евро годишно

3527
Александър Томов: Искаме да увеличим чуждите инвестиции до 5 -7 млрд. евро годишно
Снимка: Actualno.com

Движение "Заедно за промяна" се регистрираха в ЦИК за предстоящите парламентарни избори на 4 април с близо 6 000 подписа. Целите, които си поставят, са да участват в следващото Народно събрание и в управлението на държавата. Листите на партията включват професори, адвокати, лекари и творци.

Председателят на движението Александър Томов призова хората да гласуват, защото ако гласуват, идва голямата промяна, която искат. За да разкрие плановете си за политическа промяна от Actualno.com потърсихме господин Томов за коментар, в който той разказа за целите и приоритетите си.

Здравейте, господин Томов. Какъв резултат очаквате да запише вашата партия на предстоящите парламентарни избори?

Ние разполагаме с преимущество спрямо повечето участници в предстоящата предизборна кампания.

Нашите листи са съставени от експерти, нашите водачи са международно известни и признати в икономиката, финансите, аграрните науки, демографията, компютърните науки, здравеопазването и образованието. Водещи в нашата листа за професорите Минасян, Томов, Аврамов, Станков, Митев, лекари, адвокати и др. Смятаме, че нашите експерти са по-нужни от партийни функционери.

Никой от членовете на нашата листа не е замесен в престъпната приватизация, източване на държавни средства и корупция по висшите етажи на властта. За разлика от повечето участници в кампанията, ние не сме участвали в управлението на страната в последния четвърт век и в този смисъл представляваме всички тези, които отричат прехода като цяло. Държим на операция „чисти ръце“, чиито критерии покриват кандидатите в нашата листа;

Участниците в нашите листи са обединени около новаторска „Програма за ускорение на българското развитие“. Смятаме за възможно за около 4 години да достигнем повечето източноевропейски страни, като увеличим темповете на растеж и доходите на населението. Всичко това ни дава основата да смятаме, че Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще бъде част в следващия парламент и следващото българското правителство.

Какви са основните ви приоритети?

Осъществяването на чужди стратегически проекти, с които искаме да увеличим чуждите инвестиции до 5 -7 млрд. евро годишно. Чрез това и реформа на държавното управление смятаме да увеличим темповете на икономически растеж до 5-6% годишно. Това е единственото възможно условие да увеличим доходите на населението.

Кои са другите партии, които имат подобни цели и виждания на вашите и бихте ли обединили усилия с някого?

Ние смятаме, че идеята за национално единение е основополагаща както в момента, така и в близките години. Поради егоистичната политика на правителството на Бойко Борисов сегашното българско общество е силно фрагментирано. Ние ще се борим на всяка цена за единна нова държавна политика, която е за всички българи.

Какво бихте призовали вашите избиратели?

На първо място призовавам всички български граждани да гласуват на 4 април. България се нуждае от промяна, от нова легитимност, ново управление. Мечтаем активността да достигне 60-70%, което би гарантирало промяна. Призовавам също така българските граждани да гласуват за опитни, знаещи професионалисти, като противовес на сегашната некомпетентност граничеща с липса на възпитание и културата.

В сравнително скорошна медийна публикация се появи информация, че сте готови отново да се завърнете в ЦСКА. Има ли нещо вярно в това?

Както е известно аз бях президент на ЦСКА при последната 31-ва шампионска титла на клуба, но благодарение на много удари по клуба и грешки ЦСКА не е шампион вече 12 години. Много ми се иска това да стане, поради което съм разочарован от продажбата на най-добрите играчи - само 2 месеца преди решителните битки за титлата. Що се отнася по президента на клуба, искрено се надявам неговото изявление за напускане да е просто блъф. Ако обаче заканата се сбъдне клубът трябва да бъде вдигнат. Без да имам претенции съм готов да помагам.

Интервю на Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю