Група „Докторс Гого Бенд“ весели фенове с трапезния си пънк вече 10 години

49407
Група „Докторс Гого Бенд“ весели фенове с трапезния си пънк вече 10 години

„Докторс Гого Бенд“ е музикална група от Враца, която определя стила си като: „Пънк - Мънк, Алтернатив - Малтернатив, Реге - Меге и пр. Бели течения, накратко: ТРАПЕЗЕН ПЪНК!!!“ За „белите течения“ пояснението е: „пикантна смес от всичко каквото се сетите.“ През 2009 г. излиза албумът им „Брулени гъзове“ в бутиковия тираж от сто броя, които бързо намират своите слушатели. Периодично, групата има клубни изяви в различни градове на страната. И така... вече десет години.

Разговарям с фронтмена на групата Димитър Цолов – Доктора, който освен с професията си и музикалните си изпълнения, е известен и като писател в любимия, но все така ъндърграунд, стил на много поколения „Фантастика, фентъзи и ужаси“.

Здравей, Док! С теб се познаваме от известно време, но моля, за читателите, представи себе си с едно изречение.

Талантлив, Умен, Музикален, Бохем, Арабия, Красив … и като събереш началните буквички получаваш истинския ми образ – просто …ТУМБАК, ха-ха.

Андрей Ралев пред Actualno.com: Незаконната сеч намалява, защото голяма част от нея бива легализирана

Андрей Ралев е роден през 1979 г. Завършва Маркетинг и Мениджмънт в УНСС и Управление на околната среда в университета “Карлос II...

И музиката, и книгите ти остават „ъндърграунд“ – не искаш да се шуми много, но да се каже точното. Какво би ти отнело едно евентуално излизане под прожекторите на славата?

Свободата да правя нещата така както ги усещам и да назовавам понятията с истинските им имена, пък били те нецензурни и грозни. Излизането на голямата сцена предполага наличието на продуцентска компания, което само по себе си вече е ограничаващо.

Разкажи ни малко повече за тези десет години на „Докторс Гого Бенд“ – членове на групата, идеята за създаването ѝ, начина, по който работите, защото и клубните ви изпълнения, и албумът ви, предполагат сериозна работа, освен забавлението, което е факт.

Проектът (в началото съществуваше само в главите ни, затова го наричахме така) го замислихме още през 2004 аз и барабанистът ми Георги (Гого Кита) Костурков. Той му даде и шантавото име „Докторс Гого Бенд” (нещо от сорта на „Групата на Гого на Доктора”), заради което в началото ни мислеха за кънтри група, ха-ха. С него по онова време свирехме в две други врачански банди, които често ползваха обща репетиционна. Репетирането, ясно е, върви ръка за ръка с купонясването, та така се „напипахме” - усетихме, че сме на една вълна - и на маса с раздрънкани кухи китари сътворихме първите лирически излияния. После присъединихме още един бохем към нас – Петър Златков – Окото и през 2005 осъществихме първата си жива изява, която считам за рожден ден на бенда – изсвирихме три авторски песни в края на концерт на друга група и втрещихме публиката. През годините триото се превърна в квартет (на мястото на Петър на баса се появи Ивайло Колчев – Русия, привлякохме и един китарист – Илко Кръстев - Звездата, за да втвърди саунда), но начинът по който работим си остана все същият – „спорадични концертни изяви, с репетиране предимно на сцената, където повече вдигаме наздравици, отколкото свирим”. Но, все пак такъв е и измисленият от нас стил – „трапезен пънк”.

Единствената жива партизанка Мария Хаджииванова: Най-важното е да останем българи

Мария Хаджииванова (баба Муша) е родена на 2 ноември 1919 година в Якоруда. Тя е сестра на политзатворник и по-късно става единствената...

Снимка: Боян Пищиков - Архиватора

Кое ви дава сили да продължите?

Усещането, че нещата, които правим се харесват на феновете. Тук е важно да отбележим, че нашите фенове са наши приятели. Връзката група-публика е изключително силна. Това действа зареждащо, това дава сила!

Какво планирате за отпразнуването на вашата десетгодишнина?

За начало - концерт в родната Враца, в клуб “The Stage”, който винаги ни е приютявал през годините. Ще поръчам и торта със съответния брой свещички. В по-дългосрочен план – поне един нов клип и няколко нови студийни записа.

3Dea пред Actualno.com: 3D принтирането може да промени българската икономика

Ако не се интерсувате от технологията на 3D принтирането, време ви е да започнете да го правите. Защото съвсем скоро, до няколко годин...

Няма да формулирам въпроса за „бъдещи творчески планове“, но определено бих се радвала да споделиш с нас – накъде през следващите 10 години?

Все така на сцената, разбира се, пък дори и с космодискове, и магнитни наколенки, че вече натрупахме годинки, ха-ха.

Освен гореизброените ти призвания, ти си съпруг и баща. Как намираш време за всичките си ангажименти, след като толкова много и по-млади хора все се оправдават с неговата липса?

Винаги подминавам магазините, в които се продават часовници … И сега сериозно – истината е, че най-ощетени са близките ми хора, защото често не съм до тях.

Искаш ли, подобно на Пипи Дългото Чорапче (в още нецензуриран вариант) да подариш едно пожелание на читателите на „Актуално“ за вашия рожден ден?

Белослава с пролетен концерт в Sofia Live Club

На 14 март от 23:00 часа, в Sofia Live Club Белослава кани всички, които се радват на идващата пролет, на концерт под мотото "Life is B...

Бъдете себе си, напук на официоза!

Бъдете шарени, напук на заобикалящата ви сивота!

Бъдете здрави!!!

https://www.youtube.com/watch?v=UT0RdFVWAhI

Въпросите зададе: Весислава Савова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю