МВР през 2020 година: Кой какви бонуси получи? (ВИДЕО)

5900
МВР през 2020 година: Кой какви бонуси получи? (ВИДЕО)
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

За постигнати резултати в служебната дейност на работещите по трудов договор в системата на МВР са дадени бонуси в общ размер 10 633 741 лева през 2020 година. А за постигнати високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения или за продължителна служба, в МВР са раздадени почти 4 пъти повече средства – 41 432 818 лв.

Това стана ясно миналата седмица от отговори на въпроси по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), зададени от гражданско движение БОЕЦ ("България обединена с една цел").

Вестник "Сега" напомня, че през изминалата година 15 140 държавни служители със статут по Закона за МВР получиха еднократни парични награди в размер на 650 лв., тъй като работиха на първа линия в борбата с пандемията. Това значи 9 841 000 лева.

При нас няма понятия като 'бонуси' и 'премии'. При нас има или допълнителни възнаграждения, които са регламентирани, както и награди. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" Емилиян Недялков, член на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), коментирайки появилата се информация относно допълнителните възнаграждения за изминалата година в системата.

Недялков съобщи, че става въпрос за раздадени награди в периода април-декември 2020 г., като съответните суми са отишли при част от служителите в системата, работещи на първа линия в борбата с COVID-19. Емилиян Недялков поясни, че говорим за служители, които са участвали в контрола на карантинирани лица, както и в изградените КПП-та по време на първата вълна от коронавируса у нас. Недялков отбеляза обаче, че критериите за раздаването на съответните награди не са били съгласувани със синдикалната организация, която той представлява. Става ясно, че и списъците със служителите, които е трябвало да получат съответните премии, не са обсъждани със СФСМВР.

Емилиян Недялков подчерта, че на различни етапи отделни сектори от системата със съответните служители са били включени в списъците за допълнителните средства, давани като стимули в борбата с пандемията. 

Експертът посочи, че официална информация в синдиката за това, че някои служители неправомерно са получили суми за сметка на други, не е постъпвала. "Възможно е да е постъпвала информация от колеги вследствие на това защо един критерий на едно място е бил приложен за определен брой дейност, а на друго място е определен друг брой. "Имаме информация и за някои технически грешки, които не мога да кажа дали са били оправени. Става дума за единични колеги", каза още синдикалистът.

За какво увеличение на заплатите на служителите в системата ще настоява СФСМВР през 2021 година - целия разговор с Емилиян Недялков гледайте във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...