Петър Москов предложи решение за коронакризата, което смята за работещо (ВИДЕО)*

34388
Петър Москов предложи решение за коронакризата, което смята за работещо (ВИДЕО)*
Снимка: Actualno.com

Към днеша дата, 17% от болничните легла за активно лечение в цяла България са заети с КОВИД болни. Общата заетост на болничните легла за активно лечение в страната е 53% - в това число и болните от COVID-19. Това заяви здравният министър в периода 2014 – 2017 година Петър Москов в Студио Actualno. Той е лидер на партия КОД (Консервативно обединение на десницата), която е част от коалицията Национално обединение на десницата.

Москов цитира данни на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Всеки може да влезе на сайта на НЗОК и да провери, каза той.

Именно заради тази картина, Москов беше категоричен – държава в момента липсва, защото има достатъчно болници в страната, които изобщо не са натоварени при бушуващия пожар на коронакризата. 40-тина болници отнасят всичко, картинно описа ситуацията бившият здравен министър, с уточнението, че и при предишните вълни на COVID-19 е било така.

"Определени икономически интереси, които стоят зад собствениците на тези болници, се оказват по-силни от обществения интерес и това е много страшна диагноза. Половината от болниците за активно лечение в София не са виждали пациент с КОВИД", заяви Москов.

Той е убеден – липсата на управление на здравната система е основен проблем и що се отнася до коронавируса.

Какво е решението на коронакризата?

Накратко, според Петър Москов, е следното – кампания за информираност на всеки българин какво е COVID-19 и какво представляват ваксините срещу болестта, за да може да направи информиран избор дали да се ваксинира или не. Кампанията да бъде с фиксиран срок – след изтичането му, продължаваме живота си както преди, независимо от ваксинационното покритие и всеки носи последствията от своя избор.

По думите на Москов, в България в момента има две групи хора, които са докарани до състояние буквално на отрицание една спрямо друга. Затова и е невъзможно да бъде постигната ситуация на национално единение като тази в Португалия например – 90 процента и повече ваксинирани срещу COVID-19. Поради тази причина работещото решение за Москов е следното – информационна кампания, но не просто призиви от телевизията и раздаване на смарт часовници, а ходене от врата на врата, с ангажиране на местни авторитети, които да отговорят на страховете им за ваксините. От 1 януари, 2022 година – отваряне и всеки живее с избора си, като неваксинираните, на база информиран избор, декларират, че не желаят повече да бъдат пазени. Това е дясно решение, работещо решение – чували ли сте някой досега да предлага работещо решение, попита лидерът на КОД.

При изричен въпрос какво ще стане, ако съм неваксиниран и декларирал, че не искам да ме пазят, но COVID-19 ме докара до състояние за болница, Москов поясни: "Смислена държава, министър и Министерски съвет, който има топки. Ние имаме най-развитата болнична система в Европа на глава на населението. Само в София има толкова болници, колкото има в цяла Австрия. Правиш болничната система така, че да отговаря на тези неща. Ако има следващи вълни, а вероятно ще има, Вашият избор вероятно ще доведе до някакъв вид последствия за Вас. Вие ще сте много по-уязвим, има възможност да не можете да получите много навременно и адекватно лечение. Но това е Вашият избор – ние не можем да живеем повече в агонията, в която една част от обществото да пази друга част от обществото, която не желае да бъде пазена".

Според Москов, зеленият сертификат не може да работи в общество с 20% ваксинирани – може при 80-90%, затова и не е работещо решение.

Какво още каза Петър Москов за КОВИД кризата и здравната система, за политическата ситуация в България – ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО!

 

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за парламентарни избори 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю