Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентски проект ли е “3 март“: Антон Кутев в “Отговорите“ (ВИДЕО)

08 февруари 2024, 16:45 часа • 7971 прочитания

Президентът, честно казано, в повечето случаи много старателно се дистанцира от политическите проекти. Включително според мен той много ясно се е дистанцирал от “3 март“ като политическа партия. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.comОтговорите със Спасиана КириловаАнтон Кутев, депутат от БСП в няколко парламента и бивш говорител на служебните правителства:

Още: "Има призиви към президента": Петър Витанов каза дали референдумът за 3 март ще прерасне в партия

“Той (президентът Румен Радев, бел. ред.) няколко пъти каза, че това не е политическа партия и че ако той ще направи политически проект, ще го каже той. Че който и да се представя за човека на президента, президентът е всъщност е Румен Радев и когато той реши да прави някакво движение, партия или каквото и да е, той ще го обяви. Няма нужда да го обявява друг.

Всъщност това не е проект и не е бъдещата партия, както усилено се говори. То не е и заявявано по този начин. То беше заявено като съпротива срещу националния празник. Като опит да се наложи референдум. И в момента, в който въпросът за референдума стана неактуален, т.е. хората, които смятаха да направят промените в Конституцията с промяна на националния празник, се отказаха от това намерение, всъщност цялото това движение се обезмисли и то на практика се саморазпусна.“

Още: Весела Лечева запазила и втора марка - "ПП 3-ти март" (СНИМКИ)

Има ли почва за аналогия между “Български възход“ на Стефан Янев, която също на гърба на президента беше сътворена и в последна сметка не влезе в парламента, и бъдещото “3 март“, каквото и да е то?

“Аз не мисля, че “3 март“ има бъдеще като политическа формация. Това, че Весела Лечева е регистрирала нещо, аз не съм говорил с Весела, за да я питам защо е регистрирала и какво точно, но съм убеден, че няма да се развие като политически проект това. Още по-малко пък като политически проект на Румен Радев.“

Още: Коментар №2 на седмицата: Пеевски бори корупцията. Сюжет за гоблен

От видеоматериала ще научите още:

  • Прави ли президентът Румен Радев свой политически проект;
  • Защо Делян Пеевски нарече президента “мистър Кеш“ и заговори за “Пътя на Копринката“;
  • Познава ли лично Антон Кутев съветниците Николай Копринков и Сотир Ушев;
  • Доколко са основателни сигналите на Корнелия Нинова и БСП за корупционни практики в служебните правителства.
Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес