Ваня Григорова в "Отговорите": След изборите ГЕРБ и ПП ще бъдат в едно правителство (ВИДЕО)

15673

След изборите ГЕРБ и ПП ще бъдат в едно правителство. Тази прогноза направи икономическият експерт на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова в предаването на Actualno.comОтговорите със Спасиана Кирилова”. Ето какво каза тя:

„Според мен отиваме на избори.Видяхме колко трудно бяха проведени разговорите досега от вече проведените избори и при президента. Видяхме острото противопоставяне в Народното събрание. Аз нямам никакво съмнение, че при следващи избори ГЕРБ и „Продължаваме промяната“(ПП) ще бъдат в едно правителство. Това е лично мое мнение. Те подскачат (при такава прогноза, бел.ред.) сега, за да могат да консолидират електоратите си, но след втори кръг избори смятам, че ГЕРБ, ПП и „Демократична България“(ДБ) ще бъдат отново в едно правителство. Казвам отново, защото ДБ в други мимикрии вече беше в правителство с ГЕРБ. Но те не можеха според мен да си позволят да го направят сега, при тези избори. Нямаше да бъде прието добре от техните избиратели. И сега още при провеждането на изборите, последните избори, има хора, които се опитват да влияят и да кажат „Трябва, ние сме длъжни да съставим евроатлантическо мнозинство“. Т.е. това ще бъде базата, на която тези три формации според мен ще съставят правителство. Нашият синдикален и работнически проблем е в това, че в тази конфигурация също не очаквам да се провежда политика, която да е в интерес на българския работник.

По принцип тогава (след парламентарните избори да има натиск за увеличаване на минималната работна заплата, бел.ред.) би било най-ползотворно. Тук обаче изказвам личното си мнение. Ако не покажем сега, че българският работник е важен и че той следи какво се случва и че е видял предателството както на народните представители, така и на служебния кабинет, то тогава няма да има смисъл да протестираме, защото вече тези хора ще имат правото да определят и минимални работни заплати, и обезщетения за безработица и всичко останало, което им позволи българският избирател. Кучето се бие преди да ухапе“.

Припомняме, че след дълги препирни в Националния съвет за тристранно сътрудничество и в парламента, в крайна сметка правителството предложи минималната работна заплата за тази година да стане 780 лева. Синдикатите обаче настояват за 850 лева и са в стачна готовност. Какви ще бъдат техните действия и има ли спекула в покачването на цените, ще разберете от видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

"Пуделите крият неработещата правосъдна система": Николай Денков пред Actualno

Как ще се отразят на бюджета промените в хазарта? Говори Любомир Каримански (ВИДЕО)

Предизборен кеч, пачки, пудели и бъдещето на ЕС: Говори Радан Кънев (ВИДЕО)

Политика на сцената: Елисавета Белобрадова разказва за моноспектакъла си (ВИДЕО)

Корал и Нотариуса: Никола Минчев степенува проблемите на България (ВИДЕО)

Стефан Янев: Кабинетът "Главчев" е сираче, никой не носи отговорност за него (ВИДЕО)

България - изненадващ отличник по "задлъжнялост" в ЕС: Говори икономистът Румен Гълъбинов (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю