Миков се озъби на Кънев: И друг път сме били извън властта

13918
Миков се озъби на Кънев: И друг път сме били извън властта
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков не остане безмълвен при предизвикателството на Радан Кънев и заклейми „ваденето на партии от властта”.

Г-н Кънев, аз имам по-дълга политическа памет и този подход няма да доведе до добро. Обществото е разделено. Ние подкрепяме евроатлантическите ценности, но не приемаме евроатлантическата бедност. Без промяна на данъчното облагане например, трудно ще се доближим до Европа. Там повечето страни имат прогресивно данъчно облагане. Имаме грях като партия, но сега НАП „тълкува” закона за връщане на необлагаемия минимум (минималната заплата не се облага с данъци) по свой си начин.

Сблъсъци пред НС: "Атака" иска Волен за премиер

Група привърженици на партия „Атака” се събраха пред парламента, за да протестират срещу избора на новото правителство. Иск...

Не чухме нищо как виждате социалните неравенства от бъдещите управляващи. Сега много хора ни гледат и решават дали на следващите избори ще си променят мнението и ще гласуват. Ще подкрепим всички разумни социални политики – ще искаме ръст на обезщетенията за отглеждане на дете. Крайно неприемливо е да няма помощи „след трето дете”, захапа Миков тезата на НФСБ. Без целенасочена политика за преодоляване на социалните неравенста, бедността няма да бъде преодоляно. Ако това не бъде изпълнено, политическото съгласие няма никакво значение за хората, предупреди Миков. Той даде пример и с протестите в Белгия - "една държава, далеч по-напред в развитието си".

За финал Михаил Миков поиска да има ръст на икономиката поне толкова голям, колкото е постигнат "при условията на политическа нестабилност" на предишното правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика