И в Кърджали беше обявено бедствено положение

13457
И в Кърджали беше обявено бедствено положение
Снимка: Thinkstock

Бедствено положение е обявено за цялата област Кърджали. Това се прави със заповед на областния управител Илия Илиев до преминаване на опасността, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Заповедта е в сила от 13,30 часа, заради силния снеговалеж, непроходими пътища от националната и общинска пътна мрежа и нарушено електрозахранване на територия на област Кърджали.

Смолян и Ардино също влязоха в бедствено положение

Тежка е обстановката в цялата област Кърджали. Сняг продължава да вали интензивно. В Ардино е обявено бедствено положение. Информацията...

Мобилизирана е цялата налична техника и институции, които имат отношение към ситуацията, за отстраняване на щетите.Въвеждат се денонощни дежурства на кризисните щабове по общини.

На кметовете е вменено да разпоредят наблюдение на всички водоеми в региона и да осигурят места за временен подслон на бедстващи хора.

За обстановката в седемте общини в областта ще бъде докладвано на всеки час, допълниха от БТА.

Припомняме ви, че по-рано днес бедствено положение беше обявено в община Ардино.

Бедствено положение е обявено в община Рудозем

Община Рудозем обяви бедствено положение, след като всички населени места останаха без ток. То е в сила от 6:30 часа в събота сутринта....

Иначеот от 19 ч. днес (събота) до 7 часа на 8 март (неделя) поради усложнената метеорологична обстановка се ограничава движението по всички третокласни пътища в областите Смолян и Кърджали.

Забраната е за всички видове моторни превозни средства. Шофьорите, на които им предстои пътуване в този регион могат да пътуват по първокласната и второкласната пътна мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за утре - 8 март, е за постепенно намаляване и спиране на снеговалежите. "Оранжев" код за опасно време е определен в областите Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. "Жълт" код за потенциално опасно време с валежи от дъжд и сняг е обявен в 8 области Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали