Жители на община Кирково пострадаха от разразила се градушка

5819
Жители на община Кирково пострадаха от разразила се градушка
Снимка: БГНЕС

Хиляди жители на община Кирково пострадаха от разразилата се в четвъртък следобед буря. Ураганен вятър и градушка колкото детски юмрук нанесоха сериозни поражения на къщи и земеделска продукция, предаде БНР.

Градушка удари Софийско, няма пострадали

Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра. На място са дошл...

Има загинали домашни животни. Нито един от засегнатите хора няма застраховка на имота си. Размерът на щетите тепърва ще се изчислява.

Днес през целия ден комисии извършваха оглед на причинените щети от бурите и градушките. Общината в Кирково ще поиска помощ от Министерството на труда и социалната политика за осигуряване на временна заетост на пострадалите от бедствието семейства.

Местните жители не помнят такава буря. Тя е започнала със силен вятър с пориви над 120 километра в час. Последвала е градушка, която на места е образувала 25-сантиметрова покривка. Най-тежки са пораженията в селата Фотиново, Върбен, Подкова, Шопци, Чорбадджийско. Това съобщи председателят на Общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейманов. 

От урагана са изкъртени прозорци на училището в Бенковски, а отломки от стара сграда в двора му са съборили комина на съседна къща. Има много съборени дървета, отнесени и пробити покриви, счупени керемиди, повредени електрически стълбове, пострадали са и автомобили. Сериозни са щетите върху насажденията с чушки и тютюн. На практика няма здрав нито един корен, каза Сюлейманов. Пострадали са овошките и много пчелини. 

Внимание, може да има нова силна градушка в София, предупреждава МВР

Министерството на вътрешните работи предупреждава, че в София се очаква порой и градушка, съобщиха от пресцентъра на МВР. Призоваваме ...

Вчера в град Троян в следобедните часове също е имало краткотрайни валежи, съпроводена с градушка, съобщи читател на Actualno.com.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали