Кметът на Кърджали отива на прокурор заради застроена зелена площ

843
Кметът на Кърджали отива на прокурор заради застроена зелена площ
Снимка: БНТ

ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали, заради застрояване на зелена площ.

Кметът Хасан Азис е нарушил закона и е извършил документна измама, издавайки разрешение за изграждане на търговски обект върху зелена площ в кв.”Байкал”, алармират от ГЕРБ.

Хасан Азис: Разцепление в ДПС няма да има

"Ако ще има разцепление в ДПС, то би трябвало да започне от Кърджали. Кърджали е мястото, където ще трябва да запазим своето единство и...

Става дума за монтаж на сглобяем павилион тип ЛОК на площ от 220 кв. м върху общински терен без предварително изготвена и одобрена от главния архитект схема и без съгласието на собствениците на съседния имот.

Жителите на квартала са събрали 90 подписа срещу започналото неправомерно застрояване, които са внесли в приемната на народния представител Цвета Караянчева.

Тя е категорична, че ще сезира прокуратурата за допуснатото грубо нарушение на Закона за устройство на територията, който забранява използването на озеленени площи за други цели, и на Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на градското обзавеждане, според която разрешенията за поставяне се издават от главния архитект, а не от кмета на общината, а площта на преместваемите конструкции не трябва да надвишава 4 кв.м.

Подписаният от кмета документ е от 20 май 2014 г и е издаден в полза на местна фирма-доставчик на хранителни продукти за детските заведения, на която общината дължи пари. Година по-късно, през март 2015 г, без търг, каквато е процедурата за отдаване на имоти публична общинска собственост, с въпросната фирма е сключен договор за ползване на терена, върху който се твърди, че „е поставена временна постройка тип ЛОК“.

Хасан Азис: Местан можеше да си отиде тихо от ДПС

„Всички гласуваха единодушно за изключването му”. Това заяви Хасан Азис, кмет на общината и временен ръководител на областн...

Изкопните работи обаче започват едва тази пролет и предизвикват спонтанната протестна реакция на местните жители. Хората са категорични, че няма да позволят застрояването на тревната площ и ще настояват виновните да понесат отговорност. Цвета Караянчева ще внесе сигнал в прокуратурата и ще иска спешна проверка по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали