Кърджали скоро трябва да има вода

6655
Кърджали скоро трябва да има вода
Снимка: Thinkstock

До обяд се очаква да бъде възстановено водоподаването в Кърджали, след като вчера бе прекъснато. Информацията съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев.

Причина за аварията е свлачище в района на язовир „Кърджали”, което е откъснало главния довеждащ водопровод. „Водоподаването беше нарушено в целия град и 43 населени места около него. Цяла нощ екипи на ВиК работиха и около 6.30 часа тази сутрин тръбата, която беше разкъсана на 2 места, вече е възстановена. В момента цялата система се захранва и очаква около обяд водоподаването в Кърджали и областта да бъде въстановено”, обясни Илиев в ефира на Радио "Фокус".

Отмениха бедственото положение в Кърджали

Областният управител Илия Илиев отмени бедственото положение в цялата Кърджалийска област, само 10 км от републиканската пътна мрежа ...

Хората ще бъдат компенсирани за щетите, които са понесли.

Илиев допълни, че е получил уверението на премиера Бойко Борисов, че всички общини в областта също ще бъдат обезщетени за допълнителните разходи, които са направили за справяне с бедствието.

"Добрата новина е, че екипите успяха да отремонтиран рано тази сутрин магистралния водопровод в Кърджали, който беше скъсан на две места. Водопроводът беше почистен от свлачището и заварен на проблемните места от работниците, които работиха през цялата нощ. В момента започват тестовете и пробите. Надявам се, че утре ще пуснем водата в Смолян, Момчилград и трийсетте населени места, в които тя бе спряна". Това заяви от своя страна пред ПИК министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

От думите й стана ясно, че второ свлачище се е изсипало на пътя за Смолян близо до мястото, където вчера падна огромна скална маса.

Снежното бедствие в Кърджалийско взе нови две жертви

Снежното бедствие в Кърджалийско взе нови две жертви, предаде БНР. В крайпътните преспи до село Куцово беше открито тялото на обявен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали