В Кюстендилско ликвидираха нодуларния дерматит

322
В Кюстендилско ликвидираха нодуларния дерматит
Снимка: БГНЕС

6 огнища със заболяването заразен нодуларен дерматит са локализирани на територията на област Кюстендил, унищожени са 38 броя говеда.

От 28 май до сега са направени две ваксинационни кампании, ваксинирани са всички говеда, информира д-р Емил Гъгнев, началник на отдел „Здравеопазване, хуманно отношение към животните" към Областна дирекция по безопасност на храните - Кюстендил.

Пръскането срещу нодуларен дерматит в Благоевградско се отлага

Пръскането срещу разпространение на нодуларен дерматит по поречията на Струма и Места се отлага поради лошите метеорологични условия. Т...

Надявам се, че няма да имаме нови случаи на заболяването, след като са ваксинирани животните. След второто ваксиниране се изчаква срок от 28 дни, за да изградят животните имунитет.Вчера и днес се пръскат със самолет площите в община Кочериново, информирани са всички кметове по места, пчелари, земеделски производители", коментира д-р Емил Гъгнев, цитиран от "Дарик нюз".

Всички животновъди са получили обезщетения за умъртвените животни, сумите се определят на кг. живо тегло.

Животновъди от региона бяха запознати с указания във връзка със заболяването на редовно заседание на създадения консултативен съвет по животновъдство.

Беше обсъдена и процедурата по издаване на разрешителни за сеч на единични дървета в земеделски земи, както и актуална информация, касаеща животновъдите, предоставена от Министерство на земеделието и храните.

Нови случаи на нодуларен дерматит, този път във Врачанско и Ловешко

Лабораторните изследвания потвърдиха наличието на нодуларен дерматит във ферма във врачанското с. Бързина, както и в Априлци край Ловеч...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com