Две детски площадки ще бъдат построени в Ловеч

12559
Две детски площадки ще бъдат построени в Ловеч
Снимка: Thinkstock/Guliver

Две детски площадки ще изгради тази година община Ловеч, обществената поръчка за това вече е обявена. Прогнозната стойност е 165 684 лв. Парите са по капиталовата програма на общината.

Детските площадки ще бъдат вдигнати в ж. к. „Младост“ (до бл. 315) и в Попската градинка под гарата. Първата е наречена „Кралството на дракона“, втората „Вълшебната гора“. Съоръженията са за игра на открито за деца от 3 до 12 години и ще бъдат изградени съгласно инвестиционни проекти и Наредба № 1 от януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Община Ловеч иска да закупи атракционно влакче

Атракционно влакче с два вагона за 300 000 левa без ДДС ще закупи Община Ловеч. Това става ясно от обявената обществената поръчка. Общ...

И на двете площадки ще има комбинирани съоръжения с платформи, мрежа за катерене, въжена стълба, пързалка, клатушки, люлки тип хамак, въртележки, беседки и пейки. Всички тези елементи ще осигурят възможност за катерене на малчуганите, провиране, пързаляне, люлеене, логически игри, игри със сюжети и роли, експериментиране и учене, обясняват от областната администрация. 

Оборудването е предвидено да обслужва и трудноподвижни деца и деца с увреждания. Всички входове и настилки ще осигурят необходимия достъп за инвалидни колички и носилки за спешна медицинска помощ. Самите настилки ще бъдат от каучукови плочи, ударопоглъщащи.

Тревните площи ще бъдат подновени, ще се засадят и декоративни храсти. Ще бъде монтирано и специално парково LED осветление.

Очакванията са новите площадки да станат готови през есента.

Предстои прелицензиране на зоопарка в Ловеч

До края на месец юни представители на Министерството на околната среда и водите ще посетят зоопарка в Ловеч. Едва след проверката ловеш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч