Избягалият ягуар от зоопарка в Ловеч е бил застрелян

174115
Избягалият ягуар от зоопарка в Ловеч е бил застрелян

 

Избягалият от зоопарка в Ловеч ягуар Алонсо е бил убит. Информацията съобщи БТА, позовавайки се на областната дирекция на МВР в Ловеч. Животното е било застрелян от ловджия на територията на зоологическата градина, на два метра от оградата.

Според кмета Минчо Казанджиев не е имало друг вариант.

Ягуарът избяга от клетката си в ловешкия зоопарк

Ягуарът от ловешката зоологическа градина е избягал от клетката си тази сутрин. Информацията съобщи БТА, позовавайки се информация на О...

Около 50 души издирваха избягалия от зоопарка в Ловеч тази сутрин ягуар. Животното е избягало, докато работник е почиствал клетката му и вратата е била оставена отворена.

В издирването бяха ангажирани и ловци, от които се очакваше да упоят ягуара, а ако не успеят - да го застрелят. Участниците в издирването, което продължи около шест часа, са били снабдени с упойващи и с бойни пушки, както и с топлинни камери.

През 2007 година ягуарът Алонсо бе осиновен от кмета Минчо Казанджиев, който заплащаше издръжката му. Бившият картинг-пилот тогава кръсти животното на името на двукратния шампион във Формула 1, Алонсо, заради любовта си към мото- и автогонките.

В продължение на години кметът осигуряваше на хищника по 5 кг месо дневно. Той дори се пошегува, че трябва да стане вегетарианец, за да може да изхранва питомника си, информира Нюз7.

Предстои прелицензиране на зоопарка в Ловеч

До края на месец юни представители на Министерството на околната среда и водите ще посетят зоопарка в Ловеч. Едва след проверката ловеш...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч