Община Ловеч получи награда от Национален алианс за социална отговорност

4907
Община Ловеч получи награда от Национален алианс за социална отговорност
Снимка: община Ловеч

При силен интерес и с високи очаквания от 23 до 25 юни 2021 г. във Варна се проведе Национален форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и Национална среща на социалните услуги с акцент „Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи“. Традиционният форум събра представители на институции, ръководители на социални услуги и неправителствени организации и други заинтересовани страни. Гости на събитието бяха генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, изпълнителният директор на Агенция за качество на социалните услуги Виктория Тахова, зам.-изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане Светлана Ангелова, представители на общини и председателят на Национален алианс за социална отговорност Георги Георгиев.

На срещата се обсъдиха редица актуални и изключително важни въпроси. Бе дадена възможност за съдържателни изложения и дискусии, обмен на добри практики, обсъждане на законодателни рамки, изграждане на национални и европейски партньорства по темата за заетостта на хората с увреждания и влиянието й за по-добрия им живот.

С голям концерт НЧ "Бяла Анаста-2016" в Ловеч отбеляза пет години от създаването си

С голям юбилеен концерт на площад "Екзарх Йосиф Първи" на 23 юли вечерта НЧ "Бяла Анаста-2016" в Ловеч отбеляза пет години от създаване...

По време на тържествената церемония, част от програмата на традиционния форум, Община Ловеч получи награда за „Реализирани партньорства, иновативни и значими проекти със силно социално въздействие в условията на извънредно положение“. Отличието бе връчено на Венцислав Христов – заместник – кмет на Община Ловеч, от зам.-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. В категорията „Общини“ за реализиране на успешни и работещи практики за развитието на социалните политики и услуги на местно ниво отличие получиха и общините Варна, Столична община, Бургас, Велико Търново, Казанлък, Самоков, Хасково, Разград, Търговище, Лесичово и Добрич. Община Ловеч бе номинирана за специалната награда на НАСО след номинации от цялата страна, в които участваха над 30 общини.

В категория „Неправителствени организации“ с награда бе отличено и Сдружение „Граждански инициативи - Ловеч“ за успешно реализирани дейности по време на извънредното положение и принос за повишаване на качеството на социалните услуги.

Наградата е заслужено признание за ежедневната работа на всички служители в социалните услуги в Община Ловеч. Благодаря Ви за отличната работа, каза кметът на Община Ловеч, която на 28 юни се запозна с наградите. На срещата присъстваха Мая Василева, заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, и Валерия Баръмова, началник отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“ в Община Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч