Три от децата от лагера в Рибарица остават в болницата‏

8295
Три от децата от лагера в Рибарица остават в болницата‏

Децата, които са на лагер в Рибарица, имат оплаквания свързани с диария, повръщане и повишена температура, но няма никакво доказателство, че са натровени с храна. Това каза за Агенция „Фокус” директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Цветолюба Генкова.

Тя поясни, че не при всички деца има тези симптоми, които датират от вчера сутринта.

Проверява се сигнал за хранително натравяне на 30 деца в Поморие

Инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните, град Бургас съвместно с Регионалната здравна инспекция извършиха незаба...

„Общата численост на групата, която е от Варна, отседнала в Рибарица, е 47 души. Осем от тях са възрастни, 39 са деца. От тези 39 деца при посещението на нашия екип в следобедните часове вчера, за да вземе проби от секрети, с оплаквания са били 17 деца.

Проби са взети от всички деца с оплаквания и от тези, които са контактували с тях. От всичките деца на болнично лечение са приети 2 в МБАЛ "Д-р Пешев" - Тетевен и четири в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Проф. Д-р Параскев Стоянов” – Ловеч", каза тя.Това се е случило снощи, а от тези 6 деца с лека или средна клинична картина са прибрани от родителите им 3 от тях. Двете от Тетевенската болница и едното от Ловешката. На лечение в болницата остават 3 деца.

 „Няма как да стане ясна причината за тяхното състояние преди да излязат резултатите от изследванията. Те ще излязат утре в следобедните часове”, каза д-р Генкова.

Д-р Генкова поясни, че децата са били в някаква форма на лагер и никой не го е обявил. „Това е задължение към областната дирекция на БАБХ. Те са били на едноседмичен лагер. Пристигнали са в неделя вечерта и би трябвало да отпътуват в петък”, посочи тя.

Шестима са приети с хранително натравяне в МБАЛ-Бургас

Шест души са приети в МБАЛ-Бургас с хранително натравяне. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Приети са по спешност на 20 апр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч