ГЕРБ в Русе предложи великолепна десетка от кандидати за кметския стол

17317
ГЕРБ в Русе предложи великолепна десетка от кандидати за кметския стол

В горещата вечер на 8 август, зала „Европа“ на Доходно здание бе арена на дебати сред разединената за ръководството си местна структура на ПП ГЕРБ – Русе.

Регистрираните за събранието членове на управляващата партия се спряха на числото 10, по примера на класацията за спортист на годината.

Кметът Пламен Стоилов бе номиниран от Емил Милушев и бе бурно аплодиран от делегатите, но настоящият градоначалник си направи отвод. (Текстът е от съобщение във Facebook): "Благодаря на структурата на ГЕРБ – Русе за мощната подкрепа, която беше дадена за номинацията ми за трети кметски мандат! Приемам това като оценка за работата ми през последните 8 години в интерес на Русе и русенци! Благодарение на това, че администрация и граждани работихме заедно като екип, успяхме да изтръгнем Русе от безвремието и да стартираме чакани десетилетия наред проекти!

Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!

Когато си обект на системно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от въведения ред, прозрачност и върховенство на закона при управлението на общинската администрация, това може да се приеме като сигнал, че посоката ти е правилна и че интересът на гражданите е защитен! Окуражава ме, че голямата част от моите съграждани не се поддадоха на тази компроматна война и отказаха да участват в нея!

Няма да рискувам интересите на Русе за сметка на собственото си политическо оцеляване! За мен не е самоцел да бъда кмет на всяка цена! Единственото, което има значение в случая е успешното изпълнение на важните за града проекти: Възвръщането на европейския блясък на Русе и обръщането му с лице към река Дунав; Модернизацията на общинските училища и детски градини; Обновяването на емблематични сгради паметници на културата; Цялостното благоустрояване на улици, тротоари и междублокови пространства в центъра и в кварталите; Осигуряването на удобен и съвременен градски транспорт; Подобряване на средата за бизнес, култура и спорт! Отказаната номинация за трети мандат по никакъв начин не означава, че ще спра да работя за възраждането на Русе!"

Отвод си направи и номинираният доц. д-р Кирил Панайотов.

Пламен Стоилов предложи от своя страна общинския шеф на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, който получи най-много гласове – 130,  нито един против и 48 въздържали се.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, номиниран от Орлин Дяков събра 105 гласа за, един против и 74 въздържали се.

Депутатът Светлана Ангелова, предложена от Петя Любомирова, получи подкрепа от 103 души, при 13 против и 47 въздържали се.

Русенската баскетболна гордост Филип Виденов бе номиниран от доц. д-р Кирил Панайотов и събра 75 гласа за, 11 против и 71 въздържали се.

Номинираният от Светлана Ангелова проф. Михаил Илиев от РУ „Ангел Кънчев“ получи: 71 гласа за, 3 против и 71 въздържали се.

Директорът на Професионалната гимназия по облекло Диана Иванова бе предложена от новия общински координатор Росен Даскалов. За нея 70 души бяха за, 25 против и 50 въздържали се.

Председателят на ГЕРБ „Предприемачи“ Иван Иванов номинира бившия вече апелативен прокурор Огнян Басарболиев. Той получи: 70 гласа за, 29 против и 77 въздържали се.

Стоян Христов - директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ – Русе бе предложен от Бедрос Пехливанян и получи 38 гласа за, 8 против и 62 въздържали се.

В края на събранието зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов бе удовлетворен, че въпреки опасенията за напрежение, всичко е преминало в толерантен тон. Кандидатурите ще бъда обсъдени в Изпълнителната комисия, като ще бъде направено проучване на всеки един, след което ще бъде обявен „първият сред равни“ кандидат за кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе