От Русе: Борисов "оправи" темите "Дунарит" и "Силвия Великова"

13966
От Русе: Борисов "оправи" темите "Дунарит" и "Силвия Великова"
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев

На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Русе и Русенска област, придружен от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев. Заедно с градоначалника Пламен Стоилов той инспектира инфраструктурни обекти в град Русе. Кметът благодари на премиера Борисов и правителството за подкрепата и финансовата помощ при осъществяване на проектите в Русе.

Борисов коментира злободневни теми от последното денонощие. За важното за Русе и страната военно дружество "Дунарит" той каза: "Ако се стигне до публичен търг за "Дунарит", със сигурност държавата ще го изкупи. Гарантирам, го на 100%. Толкова ми омръзнаха аферите около този важен, стратегически и работещ завод, че и отгоре ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде на 100% само държавен. Това мога да гарантирам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане", допълни Борисов.

Припомняме, че няколко часа по-рано икономическият министър Емил Караниколов не можа да си спомни кой сега е собственик на завода. Припомняме, че там сагата е между държавата и собственика на "Емко" Емилия Гебрев и датира още отпреди 2 години, като в историята прозират интересите на Делян Пеевски и Цветан Василев.

По въпроса за медийната свобода и отстраняването за кратко на журналистката от БНР Силвия Великова той каза, че е подкрепил Великова и е направил възможното за нейното възстановяване на работа. Ако това не било станало, щял чрез парламентарната група на ГЕРБ да поиска прекратяване на правомощията на генералния директор на БНР.  

Посещението в Русе

В 11:00 часа Борисов посети Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" в крайдунавския град, където бе радушно посрещнат от кандидата за кмет от ГЕРБ и директор на училището Диана Иванова. Гостът разгледа гимназията и бе запознат с нейната историята и настояще от Диана Иванова.

За смяната на кмета на Русе Пламен Стоилов, Борисов заяви: "Доволен съм от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си. Аз лично два пъти съм си ходил. Ние имаме кауза и се надявам че Стоилов ще стои до мен".

На пасарелката на брега на река Дунав премиерът коментира пред журналисти актуални въпроси, свързани с града. За нов мост на река Дунав, той каза: "За мост, настояват от Румъния. Обаче не съм оптимист за това".

По отношение на магистрала "Хемус" той сподели: "Ще пуснем до Боаза, до пресичането с пътя Русе - Велико Търново. Търговище - Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство бе правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим седем наведнъж. в същото време всеки ден се иска".

По-късно премиерът посети обновеното и добило красив вид СУ "Христо Ботев".

След посещението в Русе министър-председателят отпътува за Бяла. А какво се случи там - вижте ВИДЕО материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе