Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 месеца преди Париж 2024: Българската борба има само две завоювани квоти

07 април 2024, 20:32 часа • 4468 прочитания

Българската борба засега остава със само две завоювани квоти за Олимпийските игри в Париж това лято. Биляна Дудова бе единственият състезател на България, който спечели квота от олимпийския квалификационен турнир в Баку, за да се присъедини към другия български борец с квота - Семен Новиков.

България остана без олимпийски квоти в свободния стил

Националният отбор на България в свободния стил остана без квоти, след като Георги Вангелов и Ален Хубулов стигнаха само до полуфинални схватки. На полуфиналите в кат. до 57 кг Вангелов отстъпи на Ариан Тутрин от Беларус с 3:7 точки. Хубулов пък загуби от Георги Мешвидашвили с 0:7 при 125-килограмовите.

Георги Мърков

Какво се случва с българската борба?

Борбата е най-успешният олимпийски спорт на България с общо 71 медала, от които 16 златни, 32 сребърни и 23 бронзови отличия. На последните Олимпийски игри в Токио българската борба завоюва два медала чрез Евелина Николова и Тайбе Юсеин, които станаха трети в категориите си.

Последната олимпийска квалификация в борбата е в Истанбул - от 9 до 12 май. Това е и последен шанс за България да завоюва още квоти в този спорт. Припомняме, че тежка контузия лиши Кирил Милов от мечтата му за Париж 2024 - той няма да може да се състезава във френската столица, където се надяваше да атакува олимпийския връх.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес