Хакери не дават на bet365 да "изчезне" от българското интернет пространство

5718
Хакери не дават на bet365 да "изчезне" от българското интернет пространство

Bet365 отново на практика работи на територията на България благодарение на умели хакери. След като вчера (28 април) беше обявено, че всички огледални сайтове на онлайн букмейкъра за България са затворени, днес (29 април) вече има огледални сайтове, водещи към услугите на bet365. Кратка проверка на Actualno.com в Google показа, че няма особен проблем да се стигне до желаното от всеки запален играч.

Онлайн букмейкърът в момента е на съд заради де факто постановен отказ да получи лиценз за дейност в България. Делото се води в Административния съд в София и би трябвало да приключи на 5 май, като е наблюдавано от европейски медии и органи.

Спряха bet365 за територията на България

От днес, 28 април, най-големият сайт за онлайн залози в света bet365 спира да обслужва клиенти за територията на България. Ще бъдат зак...

Две дела бяха заведени от bet365 след като лицензът за работа на българска територия, който компанията получи през август 2015 г, беше отнет окончателно преди да бъде издаден сертификат за опериране на пазара, както се очакваше през месец февруари 2016 година. За взимането на това решение Комисията по хазарта се основава на доклад на ГДБОП, че сайтът на компанията е бил достъпен от български IP-та. Като доказателство са предоставени скрийншотове, чийто произход не е доказан и уточнен, а на компанията bet365 не е дадена възможност за проверка на доказателствата и ответна реакция.

При налагането на санкцията е приложен дискриминационен подход, защото при еднакви обстоятелства, изходни условия и процедура за лицензиране, са издадени лицензи на компании за онлайн залагания като Efbet, Pokerstar и Betfair, но е отказан лиценз на bet365, жалват се от компанията. В периода на лицензиране тези компании са попадали в “черния списък” на ДКХ, но към тях не са приложени мерките, които дискриминационно са приложени единствено към bet365. Без наличието на ясни доказателства и обоснована причина, Държавната Комисия по хазарта налага най-тежкото и в случая – неправомерно наказание – окончателно отнемане на лиценз. Въпреки това bet365 няма наложено наказание по смисъла на административните разпоредби, защото всяко нарушение се установява по предвиден в закона ред и процедура, които в случая не са започнали, за да става дума за спазването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт