Илиана Раева се радва, че вече има усмивки при ансамбъла (ВИДЕО)

2506
Илиана Раева се радва, че вече има усмивки при ансамбъла (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Посещаваме Цвети по-рядко, колкото позволят лекарите. Цвети не е добре, състоянието ѝ е тежко, все още се намира в рисковата част за нея. Организмът ѝ се бори, остава да се молим всеки ден. Това заяви президентът на Федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева, коментирайки златния медал на ленти на ансамбъла в Казан.

По думите на Раева гимнастичките ни са в тежко психическо състояние, но след състезанието в Казан за пръв път имало усмивки, имало и снимки с усмивки. Много е трудно да покажеш пълните си възможности в тази ситуация, подчерта бившата ни гимнастичка. Тя припомни, че четири от момичетата вече 8 години се състезават и това е крайно изтощително, защото емоционалното натоварване е най-тежко.

На въпрос на Нова телевизия какво ще правят момичетата след края на кариерата им, Раева отговори, че не е разпитвала много-много, защото идва Олимпиада. Доста от тях не искат да се занимават повече с художествена гимнастика, но все пак 70-80% се връщат по-късно в спорта, защото е техният живот. Да са живи и здрави, пожела им Раева.

Не можете да си представите каква подкрепа имахме от най-големите ни съперници – Русия, Италия, Беларус, каза още Раева. Тя не пропусна да благодари на спортния министър Красен Кралев с думите „голям човек”, като обясни, че отборът има „изключително добро възстановяване”. Един много добре гледан отбор, категорична беше Раева.

Злато за гимнастичките ни в Казан - на ленти (ВИДЕО)

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал в съчетанието на пет ленти на турнира от Световната купа в руския ...

"Момичетата излязоха от шока, който беше на Европейското първенство в Израел, и се представиха достойно. Те наистина вече са добре, успяха да покажат своята сила и дух и съм изключително горда и щастлива от това, което продължават да правят."

Това коментира треньорката на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева пред bTV, след като момичетата спечелиха златния медал на ленти на Световната купа в Казан, Русия.

Тя каза още, че чувството да видиш знамето на Русия след това на България е „страхотно, много е сладко, още повече, когато го видиш в Русия“.

"Играхме за Цвети играхме за всички българи, които не спират да ни подкрепят и да ни заливат с хубави емоции", каза Ананиева.

ВИЖТЕ ВИДЕО 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт