Ивет се върна и си постави конкретни цели за Рио

1320
Ивет се върна и си постави конкретни цели за Рио
Снимка: БГНЕС

"Намирам се в голяма еуфория и съм много щастлива. Благодаря ви за топлото посрещане.” Това заяви най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова при завръщането си на летище София от Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам, предаде репортер на БГНЕС. Ивет записа изключително представяне, печелейки два сребърни медала в спринтовете на 200 и 100 метра.

"Тръгнах освободена психически, защото знаех много добре своите възможности, както и че нямам какво да губя. Със сигурност това, че почти се докоснах до златото на 200 метра, остави в мен едно усещане, което по-късно ми помогна във финала на 100 метра", сподели тя.

Три титли за България от първия ден на Балканиадата

Българският отбор спечели три титли от първия ден (25 юни) на балканския шампионат по лека атлетика за мъже и жени в Питещи (Рум). Спр...

Попитана на какво отдава силните си бягания, Лалова заяви: "Може би опитът и това, че не го правя само и единствено заради победата или медала. За мен успехът вече се измерва в други стойности. Може би това, че в действителност не е на всяка цена, това, че съм намерила своето място, своята ниша в европейския и световния спринт ми дава едно спокойствие, кара ме да работя по-усърдно и тежко от всякога, но и да се наслаждавам.”

Пред журналистите Ивет разкри и каква е основната ѝ цел за предстоящите Олимпийски игри в Рио през месец август. "На Олимпиадата много голям успех ще бъде влизане във финалите, защото има около 20 спринтьорки с изравнени възможности, които се борят за 8 места и само 3 медала. Ако успея да подобря своите резултати в Рио, то това ще бъде голям успех за мен и дай Боже да намеря място поне във финала на 200 метра. Олимпийският спринт е много силен и смятам, че резултатите трябва да говорят сами за себе си. Както казах за мен успех ще е достигане до финали, тъй като това е почти невъзможно за една европейска спринтьорка.”

На въпрос какво й предстои след Рио и дали обмисля да сложи край на своята кариера, Лалова заяви категорично: "Продължаваме напред. Вярвам, че по-хубава мотивация от това да спечелиш два медала в спринтовете на 32 години просто няма. Затова продължавам напред, докато мога да се наслаждавам.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт