Изваждането на борбата от олимпийската програма е политически акт?

9085
Изваждането на борбата от олимпийската програма е политически акт?

Шампионът на Русия по борба класически стил Иван Болотов заяви, че решението да изключат борбата от олимпийските спортове е политически акт. По думите на шампиона, решението е взето против Русия и бившите съветски републики Армения и Казахстан, пише руският ”Советский спорт”.

Олимпийската програма за Игрите през 2020 година ще бъде утвърдена на 125-ата сесия на МОК в Буенос Айрес през септември 2013 година. Ако борбата отпадне окончателно, ще бъде заместена от един от следните спортове: бейзбол, карате, ролкови спортове, спортно катерене, скуош, уейкбординг и ушу.

МОК вади борбата от Олимпиадите?

Изпълкомът на Международния олимпийски комитет (МОК) внесе препоръка за изваждане на борбата от програмата на Летните олимпийски игри...

По думите на Молотов не е изключено по този начин МОК да намали медалите на Русия за сметка на други страни. В днешно време в олимпийската програма влизат три вида борби: свободна, класическа и женска. На Игрите в Лондон от 18 комплекта медали руските борци спечелиха четири златни, два сребърни и пет бронзови медала.

Статистиката показва, че борбата винаги е била част от програмата още от възстановяването на Олимпийските игри през 1896 година, като единствено в Париж през 1900 година не е имало олимпийски борби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт