Кобрата: Не е важно просто да имам мач с Кличко, а да го победя

7847
Кобрата: Не е важно просто да имам мач с Кличко, а да го победя

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков връчи чек с премия от 10 000 лева на Кубрат Пулев - носител на европейската и интерконтиненталната титла в професионалния бокс.

"Изключително важен момент за България, защото нашият боксьор Кубрат Пулев отново защити титлата си и всичко това, за което се е готвил. В мача срещу Александър Устинов той показа едно тотално превъзходство над противника като не му даде шанс и не отстъпи през целия мач. Във всеки един момент беше уверен в себе си и в победата, което нас, като българи ни прави горди. Всеки мач е свързан с голям риск, ако загубиш, губиш много и тръгваш обратно по стълбичката, тази отговорност Кобрат Пулев я носи в сърцето си – като отговорност към родината. Знаем за всички предложения на германски и други специалисти, но той обича България и се състезава за нея", така министър Нейков похвали Кобрата и обеща, че ще продължи да подкрепя българския бокс.

Кубрат Пулев веднага върна жеста и подари на министъра снимка с автограф, на която позира гордо с интерконтиненталния и европейския пояс. Свилен Нейков обяви, че ще я постави в кабинета си. Кубрат Пулев и треньорът му Михаил Таков изказаха благодарност лично към министъра за всичко, което прави за родния бокс.

"Искам да благодаря на министър Нейков за това, че след всеки мой голям успех министерството не го подминава и винаги ме награждават с нещо, за мен тази награда е едно уважение и голямо признание. Ако по времето, когато още бях аматьор, бяха тези ръкодства на министерството и на федерацията, може би нямаше да стана професионалист", категоричен беше Пулев. 

Той бе категоричен, че въпросът не е да има просто мач с Кличко а да е победа над Кличко.

"Чувствам се удовлетворен и сериозно забелязан. Благодаря на министерството на спорта. След мача с Остинов направих още една голяма стъпка в кариерата ми и приближаване до световната титла. Починах си кратко след мача. Бях извън България с брат ми и приятелките ни. Оттук нататък започвам да тренирам отново и отново. Не е далеч боят ми с Кличко. Най-много догодина ще се състои. Въпросът не е да е мач с Кличко а да е победа над Кличко. До края на годината ще имам още един мач, имам идея с кого, но не е официално договорено", каза Кобрата.

Редактор: Ивайло Кючуков

Предизвикателство от един истински българин

Героят на седмицата, месеца, а защо не и на годината – Кубрат Пулев, е в епицентъра на медийното внимание и народната любов. Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт