Новият зимен курорт на Северна Корея ще докара санкции от ООН

92443
Новият зимен курорт на Северна Корея ще докара санкции от ООН
Снимка: Getty Images / Guliver

Причината за наказанието към Северна Корея е, че на снимките, които представят новия курорт на страната ясно се вижда европейска  и американска техника. Фотографите, които са снимали първия за страната подобен курорт показват ново техническо и ски оборудване от Северна Америка и Европа.  Сред държавите, чиято техника се използва и в момента в агресивно настроената азиатска страна са Италия, Канада и Швеция.

Проблемът е, че ООН е наложила забрана за внос на огромен брой продукти, които могат да се внасят в страната. Всяка една от членките на организацията има наложена забрана за внос на оръжия, както и всякакви „луксозни“ стоки и такива, които ще подпомагат ядрената им и военна програма.

Северна Корея отбелязва 2 г. откакто Ким Чен Ун е начело на армията

В Северна Корея започнаха празненствата по случай втората годишнина от назначаването на вожда на страната Ким Чен Ун за върховен гл...

ЕС също обяви своя списък на забранените за внос в Северна Корея „луксозни“ стоки, сред които са оборудване за зимни спортове, голф, гмуркане и водни спортове.

Почти сигурно е, че въпросната техника е внесена от Китай. Двете комунистически страни споделят обща граница, през която се внасят забранени за Северна Корея стоки. Китай си има свои зимни курорти и вероятно въпросната техника е била предназначена за тях.

В изявление пред NK News, сайтът който следи случващото се с корейската страна, изпълнителният директор на шведския производител заявява категорично, че няма идея как тяхната техника се е озовала на територията на Северна Корея. Той споделя още, че компанията му продава ежегодно по 40 бройки от своите машини на китайските си клиенти.

Миналата седмица лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун  бе фотографиран на откриването на курорта, който се смята за негова лична амбиция. През миналата година страната се е опитала да си закупи швейцарски лифтове, което обаче е било предотвратено от швейцарското правителство. Швейцарски журналист, който е бил допуснат да разгледа и отрази новия курорт, констатира, че след забраната на страната му за експорт на нови лифтове към Северна Корея, те са се сдобили със стари такива от друго място.  

Ким заточи всички роднини на чичо си

Няколкостотин роднини на екзекутирания неотдавна чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун са били задържани и изпратени в лагери за ...

Курортът е бил построен с подръчни средства, използвани от войници при зададени много кратки срокове, информира Sky News.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com