От болен патриотизъм до недочели журналистчета - емоциите около Кубрат

85525
От болен патриотизъм до недочели журналистчета - емоциите около Кубрат

Имаше ли покритие самохвалството на Кубрат? Защо беше надут тоя балон – че Кличко го е страх от Кубрат? Това беше самохвалство и тук медиите участват, защото създадоха историята, че нашият е най-добрият, заяви главният редактор на e-vestnik Иван Бакалов.

Реплики като „Кличко е с характер на момиче” са въпрос на възпитание, не на предварително шоу. Но Кубрат е боксьор, няма какво толкова да очакваме от него, макар че и Кличко е боксьор, но се държа на положение.

Кличко: Такъв простак като Пулев не бях срещал на ринга

Световният супершампион в тежка категория при професионалните боксьори Владимир Кличко нарече съперника си в снощния голям мач в Хамбур...

Вие откога станахте боксов журналист, попита Павел Чернев. А вие специалист ли сте, върна Бакалов. Петър Стоименов ще ви цитирам и каза, че нашият по-слаб, добави той. От години Стоименов, с уважение за обратния му гард, говори пълни глупости, не остана длъжен Чернев. Всички, които говорят, че Пулев е слаб какви са – глупаци или не са политици, попита Бакалов. Вие показвате цялата злостност на това, което сте надраскали някъде, върна веднага Чернев. Ако Кубрат беше свалил Кличко в четвъртия рунд, щяхте тук да го разнасяте всичките, сигурен е Чернев.

В бокса е така – като влезеш в кошарата и не знаеш кой как ще излезе. Той игра като лъв. На ринга няма реплики, няма дуплики – там има тежки удари. В професионалния бокс така се говори, подчерта Чернев. Това било мафия, конспирация, иронизира Бакалов. А защо Кличко не иска да ходи в САЩ да се боксира – ще го хванат веднага, взема допинг и Кубрат го каза, върна веднага Чернев.

Правилата в бокса са много различни за различните федерации. При Кубрат такива бяха правилата – той беше длъжен да дава отчет веднага като му се поиска, подчерта коментаторът на Нова телевизия Богомил Грозев. Мачът на Кубрат беш страхотен успех от гледна точка въобще да се качи на един ринг с Кличко. Говорих с Кубрат няколко месеца преди мача и той сам ми каза, че са му нужни още няколко мача, за да се изправи срещу Кличко, но като му се отвори такава възможност на един спортист, ще се възползва от нея, каза Грозев.

Сега тук пак чувам, че конспирация, допинг. Тези хора, които вярват, че една грамада от мускули да набие главата на някого е патриотизъм ... Е да, ама не би – три нокдауна и един нокаут, продължи Бакалов.

Аз коментирам собственото си отношение, не на някакви недочели журналистчета. Моето лично отношение към огромния труд, който е положил Кубрат, е да се подкрепи нашето момче, каза Чернев.

Пулев се размина само с леко сътресение

Носът на Кубрат Пулев не е счупен, каквото бяха опасенията. След снощната си загуба от Владимир Кличко българинът име само леко сътресе...

В бокса играят ужасно много пари – 80% театър и 20% бокс. Тактиката на Владимир е точно тази, от която се оплака Кличко – с клинчове, притискане във въжетата, удари в тила, обединиха се около тази теза и Чернев, и Грозев. И дадоха пример с Шанън Бригс и инфантилното му поведение – как гони Кличко навсякъде и какви циркове прави. Е това ли е патриотизмът, след като боксът е театър. Това не е спортист, достоен за пример за подражание, включи се веднага Бакалов. Медиите създадоха изкуствена шумотевица, малко като пушечно месо ми изглеждаше Кубрат, добави той. За пръв път на такъв висок ринг излезе българин и проправи път на други българи, върна атаката Чернев.

Кубрат загуби – няма две мнения, въпреки всичко, подчерта Грозев. А братята Кличко са забъркани в много мръсни политически игри в Донбас – ще ги разследвам лично следващата седмица, добави Чернев.

По отношение на публиката Грозев посочи, че коментаторите на RTL са били много впечатлени от българската публика. Това  е много важно и не трябва да се игнорира като факт. Не знам колко е здравословно като патриотизъм, но тези хора подкрепиха мощно Кубрат и дано тази енергия стигне и до България, завърши Богомил Грозев.

С две думи – дръж се достойно, голям залък лапни, голяма дума не казвай – това е, каза последната дума Бакалов.

Думите на братята Кличко

Кличко: Исках да ударя Пулев лошо

Бях изваден от равновесие в този мач, беше ми много трудно да се въздържам емоционално. Исках да ударя Кубрат Пулев лошо, с всичка сила...

Самият Кличко още след мача сподели, че е бил изненадан от стила на Пулев. Бях изненадан, че той стана след първия нокдаун, беше ми трудно да сдържам емоциите си – исках да го нокаутирам с цялата си сила, но се сдържах. Иначе съобщението за Кубрат е просто – това е добър урок за него, за държанието му на ринга и извън него. Кубрат искаше да спечели, но боят беше и доста мръсен – с много клинчове. Видях много българи, които подкрепиха за Кубрат – това беше страхотно за него, но правилата са важни, а първото правило е – респект. По отношение на ръкавиците Кличко заяви, че всичко е било по правилата.

Братът на Владимир – Виталий, заяви, че съжалява за българските фенове, защото атмосферата в Хамбург беше такава, че все едно мачът беше в България. Кубрат беше много силен, но Владимир доказа защо е шампион и толкова години не може да бъде победен, подчерта „големият” Кличко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт