Пак сме домакини на голямо състезание по карате

20408
Пак сме домакини на голямо състезание по карате
Снимка: Getty Images/Guliver

Отминалото вече Световно първенство по карате киокушин на 5 и 6 октомври в столичната зала "Арена Армеец", ни отличи като много добър домакин. Сега страната ни ще посрещне и младите надежди в най-твърдия стил карате от цял свят.

Черноморският град Варна ще бъде домакин на Третото открито световно първенство по киокушинкай в кумите за юноши и девойки младша и старша възраст. Организатор на събитието са Международната организация по киокушин-кан карате-до Kyokushin-kan International и Българска карате киокушин федерация (БККФ).

Състезанията ще се проведат на 21 и 22 декември в Двореца на културата и спорта, като младите спортисти ще бъдат разделени в отделни групи по пол, възраст и категория.

Кумите, буквално преведено, означава спаринг или водене на бой с противник, и се практикува, когато двама или повече души упражняват техники един срещу друг. Организаторите гарантират два дни, в които най-младите в киокушина, представители на своите страни, ще покажат уменията си и ще демонстрират красотата на едно от атрактивните бойни изкуства.

България отново ще раздава медали и купи на нови шампиони, което говори за нейната все по-утвърждаваща се позиция в света на киокушина, информира БГНЕС.

Два златни медала за България от Световното първенство по шотокан

На 21-то световно първенство по карате-до шотокан в Нови Сад, Сърбия взеха участие каратисти от над 40 държави. България спечели два ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com