Радослав Янков ще получи 20 000 лв. от спортното министерство

4704
Радослав Янков ще получи 20 000 лв. от спортното министерство
Снимка: БГНЕС

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков ще получи 20 хиляди лева премия от Министерството на младежта и спорта.

Янков получава премията със заповед на министъра Красен Кралев за постигнати изключителни спортни резултати и класирания, "утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб и издигащи престижа на Република България", съобщиха от ведомството.

Радо Янков беше посрещнат като герой

“След състезанието в Словения разбрах, че мога да се боря за големия глобус и си казах, че няма да го изпусна”. Това каза ш...

Кралев обсъди със ски федерацията създаването на съвместна 6-годишна програма за развитие на сноуборда, която да действа до зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. По този начин ще може да се осигурят средства за заплащане на треньори, работещи с деца и млади сноубордисти.

"По време на срещата беше обсъдена и възможността България да кандидатства за домакинство на кръг от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини", се казва в съобщение на ММС.

На срещата треньорът на Янков Георги Атанасов се оплака от липсата на кадри, тъй като повечето специалисти предпочитат да станат ски-учители заради по-доброто заплащане.

По-рано на пресконференция той и представителите на ски федерацията отново повдигнаха въпроса да се създаде "дом на сноуборда".

Предлагат Радослав Янков за почетен гражданин на Чепеларе

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова и председателят на общинския съвет Росица Черпокова внесоха предложение за обявяване на шампиона Рад...

"Ако искаме да имаме бъдеще в сноуборда, трябва да се създадат условия в курортите. Държавата трябва да се погрижи. Да се изгради специален комплекс за подготовка. Имаме уверението на Банско, че това ще стане", заяви Атанасов.

Треньорът Виктор Жеков, които е и отговорник направление "Сноуборд" към федерацията, също призова за изграждане на полигон за сноубордистите.

"Както за футбола има стадиони, за волейболистите - зали, за лекоатлетите - писти, така и сноубордистите трябва да имат място, където да тренират, да се изграждат млади таланти, а в същото време топ състезателите да могат да се усъвършенстват. Всички тези нации, с които се конкурираме, имат по няколко такива полигона", каза Жеков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт