Вижте колко струва ремонтът на националния стадион

7773
Вижте колко струва ремонтът на националния стадион
Снимка: БГНЕС

1 милион лева с ДДС е струвал ремонтът на Националния стадион "Васил Левски", при който беше сменено тревното покритите, закупено ново табло и реновирани други част на съоръжението, разкри спортният министър Красен Кралев при откриването на стадиона, предаде БГНЕС.

"Целият ремонт възлезе на около 1 милиона лева с ДДС. Тревното покритие е изцяло сменено и е на стойност 300 хиляди лева без ДДС, за около 400 хиляди лева е това прекрасно ново табло. Таблото е на много високо качество, производство е на китайска фирма, такива табла има на Олимпийския стадион в Шанхай, в Бродуей, на различни стадион в САЩ и Китай. Мисля, че изборът беше добър, цената е много добра, за която се извърши ремонта, общо за около 200 хиляди бяха оправен пътеводите, поливната система, дилатационните фуги, които да спрат течовете на лекоатлетическата писта", обясни Кралев.

От Национална спортна база обявиха обществена поръчка за ремонта на "Васил Левски"

От Национална спортна база" ЕАД обявиха обществена поръчка за изпълнител на ремонта на пътеходите на националния стадион "Васил Левски"...

"Ние имахме много голяма надежда, че ще имаме отбори в европейските клубни турнири, именно и за тях беше подготвен този терен, за съжаление, тази година не се получи. Дано догодина имаме по-голям шанс, да са си взели поуки от грешките тази година, за да могат пак да напълнят стадиона, нашите клубни отбори", не пропусна да изкаже съжаление за провала на българския клубен футбол Кралев.

Спортният министър даде информация и за следващите ремонти на спортни съоръжения в София. "Продължаваме със зала София, където обществената поръчка е приключила за избор на изпълнител на ремонтните дейности, те ще бъдат за около 1 милион лева, ще приключат за около 100 дни. Пред подписване на договор сме. Приключили са процедурите с подготвяне на поръчките за зала Фестивална и Зимния дворец. Направено е обследване, проектиране, така че за зала Фестивална поръчката ще бъде пусната може би следващата седмица, за Зимния дворец ни трябва още малко подготовка. Прогнозите срокове за ремонта са - за зала Фестивална между 4 и 6 месеца, но зависи дали някой няма да обжалва поръчките, след като бъдат обявени и спечелени; за Зимния дворец ще бъде около година. За Зимния дворец ще бъдат отпуснати около 30 милиона, за зала Фестивална около 4 милиона".

Кралев коментира и потвърдените наказания за българските щангисти, уличени в употреба на допинг. "Трябва да се справяме със ситуацията, която е в момента. Федерацията трябва да даде план за подготовка на състезателите, които са в момента без наказание, за участие на Световното първенство. След това, в зависимост от квотите, да се направи анализ на представянето на спортистите и шансовете за медали и да почнем да подготвяме за Олимпийските игри. Питайте федерацията по вдигане на тежести кой ще плати глобата, Министерството няма да я плати, знаете, че нямаме това право. Предполагам, че би трябвало да търсят частни спонсори, дарители, които да повярват в бъдещето на българските щанги и да помогнат", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт