Виолета Генчева с бронз от световното по самбо

12680
Виолета Генчева с бронз от световното по самбо

Спортният талант на "Еврофутбол" Виолета Генчева спечели бронзов медал на Световното първенство по самбо за жени до 20 години в категория до 60 кг. Вили загуби на полуфинал от силна представителка на Русия и не скри разочарованието си от изпуснатата титла.

Друг Спортент талант на българския букмейкър - Боян Савов, грабна един златен и два сребърни медала на Международния турнир по скокове във вода в Загреб. Боян стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в коронната си дисциплина - еднометров трамплин, с 462,05 точки. Среброто грабна Юлша Мерай от Хърватска с 435,45 т., а бронзовото отличие спечели Димитър Исаев с 407,90 т. Боян в тандем с Димитър се окичиха със сребърните отличия в синхронните скокове от 3-метров трамплин, където шампион стана дуетът на домакините - Юлша Мерай и Хръвой Брезовач. Хърватите събраха 257.04 т., докато Савов и Исаев са с 257.01 т. Втория си сребърен медал Боян завоюва на 3-метровия трамплин. В състезанието участваха скачачи от Хърватска, Монако, Австрия, България, Сърбия и Унгария.

"Еврофутбол" награди спортния талант на публиката Никол Стамболийска

"Еврофутбол" награди Спортния талант на публиката – лекоатлетката от Кюстендил Никол Стамболийска. Церемонията се проведе днес, 3...

Още много успехи регистрираха Спортните таланти на „Еврофутбол“ през уикенда на международни и родни състезания. Скифьорът Георги Божилов взе сребърен и бронзов медал в 28-то издание на Meждународна регата Пиедилуко в Италия. Георги финишира втори и трети на 2000-метровата дистанция в състезанието, което е в памет на Паоло Д’Алоха. В надпреварата бяха заявени 30 лодки от Италия, България, Литва, Израел, Белгия, Египет, Индия, ЮАР, Германия и др. 16-годишната ни състезателка в същата дисциплина Елизабет Кирилова се класира 5-та на Международната регата по академично гребане в Загреб (Хърватска). Тя постигна призовото класиране измежду 31 лодки в старшата възраст. В състезанието участие взеха над 1200 състезатели в различни възрастови групи от над 13 държави.

Лилиан Стнева се окичи със сребро от 11-тия Международен турнир по джудо "Олимпус" в Катерини (Гърция). В събота тя постигна две победи с 10-0 над представителките на Гърция Елени Майрополу и Мария Камвисиуц. Финалът в категория до 52 кг. Лилиан загуби от Наталия Скрека.

Първо място и златен медал заслужи Васка Благоева на състезанието по планинско бягане на Владая. В неделя тя пробяга дистанцията от 6,3 км за 35:32 мин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com