За минута и четири секунди - над 250 метра с жена на гърба

13431
За минута и четири секунди - над 250 метра с жена на гърба
Снимка: Getty Images/Guliver

Финландците Виле Парвиейнен и Янет Оксман победиха на косъм в традиционния световен шампионат по носене на съпруга, съобщи БТА. Те изминаха трасето от 253,5 м за 63,75 секунди - по-малко от секунда преди британците Рич Блейк Смит и Анна Маргерит Смит.

Шампионатът се провежда по традиция в град Сонкаярви, на север от Хелзинки. В него участваха 36 двойки от десетина държави, сред които Австралия, САЩ, Япония.

Картинг на лед в "Златни пясъци"

Първата на Балканите картинг писта на лед беше открита в курорта Златни пясъци. “Ice Karting” е седмата писта в света с изк...

Според правилата участниците трябва да преодолеят дистанцията от 253,5 с половинката си на плещите. Част от трасето е покрито с пясък, друга с трева. Има и водно препятствие, чиято дълбочина трябва да е над 1 метър.

Съгласно правилника жената трябва да е навършила 17 години и да тежи поне 49 кг. Въпреки името на шампионата, не е задължително двойките да са женени и мъжете "могат да вземат на заем жената на съседа", ако са ергени.

Най-популярен за носене е т.нар. "естонски" метод - краката на жената са около врата на мъжа, като тя виси надолу с главата на гърба му. Световният рекорд в шампионата е 56,9 сек.

Финландия организира и други необичайни конкурси, например за свирене на въображаема китара, шампионат по футбол в тресавище, шампионат по хвърляне на мобилин телефони.

Сливен с нов национален рекорд в Драг Рейсинг

Приключи втория кръг от националния шампионат по Драг Рейсинг, който се проведе на писта "Бършен" край Сливен. Общо 10 класа автомобили...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт