Звездите от терена показват умения и с джойстик, не отминавайте забавлението eSports

1611
Звездите от терена показват умения и с джойстик, не отминавайте забавлението eSports
Снимка: Getty Images/Guliver

В седмиците на принудително спиране на всякаква спортна активност и засилена социална изолация електронните игри по естествен начин излязоха на преден план като едно от малкото възможни забавления. И това важи не само за почитателите на футбола, но и за самите футболни звезди. Голяма част от тях се включиха в различни инициативи и турнири с джойстик в ръце. Нападателят на Реал Мадрид Марко Асенсио, който пропусна целия сезон до момента заради тежка контузия, показа отлични умения в играта FIFA20, като триумфира в първия по рода шампионат между играчи от испанската Ла Лига. Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд пък вдигна летвата, като започна да играе срещу професионалисти в сферата на електронните спортове.

Да, има професионалисти, които печелят прехраната си именно с уменията, които демонстрират при игровите конзоли. Някои са силни в спортната тематика – FIFA (футбол) или NBA (баскетбол), докато други събират публика и аплодисменти в категории като DOTA, League of Legends или Counterstrike например. Не отминавайте с лека ръка това забавление, дори и като алтернатива на преустановените спортни събития. Най-малкото защото там също може да се види интересно състезание между доказани асове в своята област, който доскоро бяха неособено познати на широката публика.

Но освен това eSports дават възможност за печалба от прогнози в период, в който почти нищо друго не се случва. А според специалистите от Betindex Palmsbet в момента предлагат някои от най-интересните опции в това отношение. Всички водещи европейски лиги имат своя еквивалент, като се провеждат своеобразни алтернативни първенства.

Не е от значение името на гранда, а това кой е „треньорът”

Поначало при спортните електронни спортове класата на отборите и футболистите кореспондира на физическата реалност. Но тези параметри могат да бъдат модифицирани от участниците, така че не трябва Байерн да се смята за фаворит срещу Унион Берлин при всички положения, когато тази среща е от менюто на eSports. В тази сфера развоят на събитията зависи не толкова от „футболистите”, т.е. от компютърните еквиваленти на реалните звезди, а от „треньорите” – реалните хора, които играят едни срещу други с джойстици в ръце. Имената на някои от тях могат да се срещнат в различни турнири и начело на различни отбори, така че е важно да се познава профилът на самия професионалист в електронните спортове, а не толкова да се взима предвид кой отбор води.

Основните възможности за залози са същите като при истинските събития. Любителите на прогнозите могат да се опитат да предвидят крайния изход на даден мач с добре познатите знаци – 1, Х, 2. Освен това повечето електронни мачове на футболна тематика предлагат като опция и игра с хендикап, както и варианта за повече или по-малко голове в рамките на една среща. Естествено, „мачът” се развива доста по-бързо в сравнение с реалната 90-минутна битка – всичко се решава в рамките на няколко минути. Всеки от майсторите на джойскика практически има по няколко атаки на двубой, за да постигне целта си. И най-добрите в този „занаят” наистина знаят какво да спечелят и с толкова малко шансове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Почина един от най-активните деятели на леката атлетика в България

Краснобаева и Брезалиева с нови 5 медала за България от Световната купа в Палео Фалиро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт