8 имена от A to JazZ 2023, които не бива да пропускате

2297
8 имена от A to JazZ 2023, които не бива да пропускате
Снимка: A to JazZ, Колаж: Actualno.com

Остава точно една седмица до началото на любимия столичен джаз празник A to JazZ, който тази година ще се разпростре в 4 дни. От 6 до 9 юли ще можем да слушаме хубава музика, да откриваме нови имена, да се влюбваме в групи, да прибавяме нови парчета към плейлистите в слушалките си и да прекарваме летните вечери в парка. Абсолютен кеф!

Както всяка година, и на това издание програмата на A to JazZ е доста богата и трудно може да се представи подробно и напълно изчерпателно. И все пак, решихме да обърнем малко по-голямо внимание на всяка от вечерите на фестивала и да акцентираме на две имена от всяка дата, за да ви "подгреем" подобаващо за събитието.

Започваме с Alice in Wonderband и Fanie Fayar, които ще чуем на 6 юли.

Alice in Wonderband са Ана Врбашки и Марко Диняшки от Сърбия. Творчеството им е насочено към свързването на балканските ритми с човешкото тяло чрез боди перкусии. Дуото представя музиката си на единайсет езика, така че като нищо ще чуем и българска реч. Звучи ви странно? Чуйте едно изпълнение на Alice in Wonderband и със сигурност ще сте най-отпред на 6 юли в 19:00 ч., когато започва тяхното изпълнение.

В 22:00 ч. на 6 юли ще имаме удоволствието да чуем и Fanie Fayar. Родена в Конго, тя използва фолклора на африканската държава и го смесва с джаз, поп, фънк, рок и соул. Неслучайно я наричат "Кралицата на фюжъна". Не сте я слушали? Веднага поправете тази грешка:

На 7 юли искаме да ви обърнем внимание на EVDN. Всъщност, това е Евден Димитров - бас китарист, композитор, асистент в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" и изключително талантлив музикант. В никакъв случай не пропускайте неговото излизане в 19:00 ч. на сцената на A to JazZ, а сега се насладете на таланта му:

В 21:30 ч. на 7 юли ще видим големия BILAL, който е работил с едни от най-големите световни звезди на музикалната сцена - Dr. Dre, Jay Z, Бионсе, Ерика Баду и Кендрик Ламар. Именно за песента с Ламар "These Walls" BILAL печели "Грами".

За съботния 8 юли сме избрали да ви представим Никола Банков и Judith Hill. Словенецът Никола Банков е едно от бързо набиращите слава имена в Европа. Той е само на 24 години, но е носител на множество престижни награди. Казват, че музиката му се "бори" с утвърдените жанрове и е предназначена за новото поколение. Дали е така? Нека чуем сами:

Judith Hill... величествена, магична, страхотна! Тя ще се качи на сцената на A to JazZ в 21:30 ч., за да ни покаже защо лично Майкъл Джексън я избира за дуетен партньор за турнето си "This Is It", преди да си отиде от този свят през 2009 г.

A to JazZ преопакова джаза в зелено фестивално преживяване от световно ниво

Броени дни остават до A to JazZ 2023 и с всяка година събитието е с все по-висока заявка за качествено културно преживяване. Целият фес...

В последната вечер на A to JazZ ще акцентираме върху две имена - едно българско и едно чуждестранно. Clavexperience са изключително любопитна родна банда, която смесва бийтбокс, глас и синтезатор. Триото се състои от SkilleR, певеца Павел Терзийски и Димитър Горчаков на синтезатор. Чуйте ги - заслужава си!

Последното име, на което ще се спрем, е това на Lakecia Benjamin. Тя ще се появи в 21:30 ч. на 9 юли, за да даде възможно най-добрия завършек на A to JazZ фестивала. Тя е саксофонистка, която омагьоса всички любители на джаза, но успява да спечели и специлистите, които я затрупват с награди и похвали. Нямаме търпение да я чуем, а сега ще подгреем с едно нейно изпълнение на живо. Ще се видим на по джаз от 6 до 9 юли!

ОЩЕ: A to JazZ става 4-дневен, представя международен шоукейс за световна музика

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Излиза новият албум на Дуа Липа "Radical Optimism" (ВИДЕО)

Ofenbach, Alok и Oliver Tree с хитове с милиарди стриймвания на главната сцена на фестивала EXIT

Dubioza Kolektiv пред Actualno: Българската публика е най-лудата, затова ви обичаме!

Били Айлиш обяви световно турне, идва и в Европа (ВИДЕО)

Месец до концерта на Кори Тейлър в София: Вече са ясни и подгряващите групи

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com