Броени дни до грандиозното шоу на YANNI в София

45950
Броени дни до грандиозното шоу на YANNI в София

Остават 7 дни до концерта на легендарния композитор и музикант YANNI в София. Шоуто, ще е бъде грандиозно, а на сцената на зала 1 на НДК на 2 юни ще се качат над 35 музиканта от 5 континента и 11 различни националности – оркестър, койтонеслучайно си е спечелил прозвището "United Nations of Music“ (Обединени нации на Музиката) и е един от най-добре сработените музикални състави в цял свят.

Заедно с YANNI и неговия оркестър в България ще пристигнат и считаните за едни от най-добрите вокалистки в света –Lauren Jelencovich и Lisa Lavie, разкриват организаторите от BALKAN ENTERTAINMENT.

Цветан от Smallman: Няма никакви ограничения за едно вдъхновение

  Smallman е група, която чуеш ли за първи път, не можеш да повярваш, че е българска. Звук, глас и текст се сливат в енергия, коя...

Роденият в Каламата, Гърция виртуозен музикант всъщност няма музикално образование, но това не му пречи да се превърне в изключителен инструменталист, който композира творбите си със специфичен почерк и стил. Това е първото посещение на YANNIв България, за което той споделя: „Едно от най-големите удоволствия на моята професия е, че непрестанно успявам да се докосна до нови култури и хора. Това е първото ми гостуване в България    и нямам търпение да разбера повече за вашите култура и традиции по време на моето гостуване”.

Прочулият се със зрелищни аудио-визуални спектакли от едни от най-красивите и забележителни кътчета от земното кълбо, сред които Акропола, Ел Моро, Забранения град в Китай и Тадж Махал, YANNI идва за първи път в България. Виртуозът и неговият екип са подготвили зрелищношоу с блестящ звук и визуални ефекти, което ще представи както тракове от все още парещия албум INSPIRATO, така и вечни и незабравими произведения, създадени по време на 30-годишната му музикална кариера.

Билетите за концерта са на изчерпване и организаторите от BALKAN ENTERTAINMENT призовават зрителите да закупят своя билет възможно по-скоро, за да не изпуснат възможността да чуят и видят YANNI на живо. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет.

Найден Тодоров ще дирижира Софийската филхармония

Ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на един от най-ярките представители на младата генерация български диригенти ...

За YANNI:
Обявеният от медиитеза световен феномен, невероятният YANNI, е несъмнено един от най-големите артисти за всички времена, оставил трайна следa в историята на музиката не само с творчеството си, но и с емблематичните си и незабравими концерти. Навсякъде музиката на YANNI завладява душите на хората, докосвайки сърцата на стотици хиляди фенове от цял свят.
YANNI е роден в Каламата, Гърция под името Яннис Хрисомалис. Следва в САЩ и още като студент в университета в Минесота се насочва към рок музиката и започва да свири с прохождащи американски групи от Средния Запад, ас времето се концентрира върху композирането. Въпреки че не е учил солфеж и няма музикално образование (завършва хуманитарни науки и психология), YANNI е изключителен инструменталист и композира творбите си със специфичен почерк и стил. Пробивът му в музикалния бизнес идва през 1993 с излизането на дебютния му албум, озаглавен Live at the Acropolis.

YANNI има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25 милиона – доказателство, че творчеството на таланта от Гърция YANNI не познава граници, дистанции и различия, и говори на международния език на добрата музика.

Rubikub откриват The Lounge Bar

Дългоочакваното официално откриване на бутиковия "The Lounge Bar", разположен в комплекс "Casa Real II", ще се състои на 30 май, петък....

Но освен музикален виртуоз, YANNI е и говорител на НАСА и сътрудничи на World Wildlife Fund(Световния фонд за дивата природа) за опазване на гигантската панда. През 2011-а YANNI осиновидвумесечна панда, с което стана първият западен артист, на когото се отдава подобна чест – осиновяването на панда е привилегия, запазена почти изключително за нации, а не за личности, и се смята за едно от най-високите отличия в Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com