Българската музика отново с подкрепа от МУЗИКАУТОР

894
Българската музика отново с подкрепа от МУЗИКАУТОР
Снимка: МУЗИКАУТОР

Организацията на автори и композитори МУЗИКАУТОР подкрепи осем проекта на юридически лица за развитие на българската музикална индустрия. Те бяха избрани в рамките на стартиралата тази година процедура към Културния фонд на организацията за подпомагане на целеви проекти.

Излъчените осем проекта получиха финансиране в размер на до 40% от своите бюджети, като общата сума, която МУЗИКАУТОР отпусна за целеви проекти е общо 170 597лв.

Подкрепените проекти включват фестивали, концерти, конференции, конкурси, музикални уъркшопове, семинари, лагери, колаборации и много други. Сред техните цели са създаване и популяризиране на ново музикално творчество, подобряване компетенциите и стимулиране на творците, в това число за управление и защита на авторските и сродните права, откриване и подкрепа на нови таланти, обмен на идеи в индустрията и др.

Всичко това работи за насърчаване развитието на музикалния бизнес, като заедно с това утвърждава международния образ на България като културна дестинация.

Целевите проекти, подкрепени от Културния фонд на МУЗИКАУТОР през 2023 година, са:

1. Европейски конкурс за детска песен „Златни искри“, 20-22 октомври 2023 г., Варна

2. SoAlive Music Conference, 19-21 октомври 2023 г., София

3. Инициативата „Етно България“, септември 2023 г., София

4. Power of Music Festival, септември 2023 г., София

5. Второ издание на конкурса за създаване на нова детско-юношеска песен Eclectica Union Kids Symphony Competition, септември 2023 г., София

6. Едногодишна менторска програма, запис на албум с авторски песни, концерт и осигуряване на устойчив капацитет на звукозаписното студио на Народно читалище „Тротоара 2020“

7. Sofia Songwriting Camp, 5-11 ноември 2023 г., к.к. Боровец

8. Roussinoff&The Great Voices Of Bulgaria – колаборация на композитора Явор Русинов, диригента Илия Михайлов и женския фолклорен хор „Големите български гласове“ за запис на албум, съвременен прочит на автентични български народни песни

МУЗИКАУТОР продължава да приема предложения за подкрепа на целеви проекти. Кандидатстващите организации имат възможност да подават своите заявления целогодишно, без да е необходимо да бъде открита сесия, но не по-късно от 31.01. на годината, в която се предвижда да започне реализацията на проекта.

За повече информация условията на кандидатстване тук или се свържете с нашия екип на kulturen_fond@musicautor.org.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com