Енигматичен и многопластов – QUANTIC LIVE BAND в София

51439
Енигматичен и многопластов – QUANTIC LIVE BAND в София

След близо 4-годишно отсъствие енигматичният британски продуцент и диджей QUANTIC се завръща в България на 21 май в клуб TERMINAL 1.

Второто гостуване на артиста, част от музикалната платформата на Ballantine’s - My Beat, ще се отличи не само с участието на разнородната палитра от талантливи музиканти, които ще свирят на живо, но и с представянето на съвсем новия албум на QUANTIC, носещ символичното заглавие Magnetica.

БТВ снима филм за Chambao

Само преди дни българската журналистка, репортер на „Преди обед“, Цвета Атанасова се завърна заедно със своя екип от Канарс...

Парчетата от Magnetica, които ще чуем на 21 май, олицетворяват творчеството на Will “Quantic” Holland, който се завръща към корените си и преоткрива електронното звучене с умело вплетени фолк, реге, соул, фънк и дъб елементи. Петнадесетият поред студиен албум на британския колорит демонстрира перфектното съчетаване на културното многообразие и влияния на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола, които пропиват всеки трак. В проекта взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче “Duvidó”, етиопецът Dereb the Ambasador с “Arada” и неповторимата Alice Russell с “You will return”, както и вокалистите Lara Renno (Бразилия), Nidia Gongora (Колумбия) и Thalma De Freitas (Бразилия).

Творческият процес при QUANTIC се отключва с многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, на което твори. Експериментаторският дух е водеща сила при появата на първия му албум, който пише в студиото в дома си, използвайки бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, която Holland умело комбинира със звука на модерни инструменти. Следва албум, с който артиста прави препратка към влиянието на американския ритъм&блус. Той е наситен с дръм и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул елементи.  

През 2005-а прави рязък завой и се пуска по латино вълната, която допълва звученето на стила-QUANTIC с кумбия, соул и салса, a малко по-късно и с афро-колумбийски и реге елементи. В този период се появяват и излкючително успешните колаборации на Holland с продуцента NICODEMUS и покоряващия глас на американската соул певица SPANDKY WILSON. Разбира се, едни от най-емблематичните и хитови проекти на QUANTIC са тези с Mr. Scruff (NINJA TUNE) и британската соул певица Alice Russell.

Всичко това оформя пъстрата творческа личност, която се крие зад псевдонима QUANTIC. Китарист, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на редица ремикси – енигматичният и безкрайно талантлив Will Holland ще покори и българската публика с притегателната сила на музикалния заряд, който носи не само той, но и всички артисти пристигащи за специално участие на 21 май в клуб TERMINAL 1.

Суинг, червени устни и дантели от Sentimental Swingers

На 9 май, петък, клуб Opera Café ще се потопи в епохата на 40-те, времето на ярко червените устни, перлите, дантелите, чорапите ...

Билетите са на цена от 25 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика