Музика на живо, планински преходи и многобройни уъркшопи на Витоша - това е “AFTER FEST”!

6505
Музика на живо, планински преходи и многобройни уъркшопи на Витоша - това е “AFTER FEST”!

В три поредни дни – от 3 до 5 септември включително, на поляната до хижа „Момина скала“ в Природен парк „Витоша“ ще се състои “AFTER FEST” – единственото музикално събитие, което събира вече доказали се имена на музикалната сцена в България и чужбина, както и някои от най – изявените и активни млади музиканти у нас.

Освен богатата музикална програма, включваща както актуални и познати, така и нови и свежи имена (JEREMY?, ORATNITZA, SMALLMAN, SOUTHWICK, SO CALLED CREW, DEAD MAN’S HAT, VLADA TOMOVA, BELONOGA, LADY&GENTS, OUT IN SPACE, KREKHAUS JAM и NU/ANCE) организаторите ще предложат и много атрактивни дневни занимания – и в трите дни от 12 ч. на обяд всеки ще има възможността да се включи в уъркшопите за малки и големи, включващи куклен театър, литературни четения, занаятчийство, цирково изкуство, йога, беседи, аюрведа, ръкоделие, хенд мейд базар и още много изненади за всички посетители на фестивала. Самата местност е и изключително удобна като разположение и отправна точка за неуморните планинари – връх Камен дел е съвсем наблизо, а Боянският водопад е на по-малко от час ходене пеш.

Именно заради това “AFTER FEST” е чудесна възможност за всеки да посети културно събитие на открито, в почивните дни преди Официалния празник за Деня на Съединението на България (събота, неделя и понеделник) заедно със семейството си в невероятната и спокойна атмосфера на Витоша, откъснат поне за малко от забързаното градско ежедневие. До локацията има градски транспорт (автобус №63) – факт, който прави “AFTER FEST“ наистина достъпен!

Ще бъдат осигурени велогардероб, два бара за напитки, място за хранене с аюрведична, вегетарианска, стандартна месна кухня и домашни кексове и сладкиши, къмпинг място, еко тоалетни, хамаци, обособен палатков лагер в непосредствена близост до фестивалната зона за всички желаещи да споделят “AFTER FEST” емоцията и преживяването докрай и да пренощуват под звездите в планината.

Единственото условие е след 22 ч. лицата под 18 години да бъдат с придружител като декларации за придружител ще могат да се попълват и при служителите на входа.

Концертната част и в трите дни започва в 18 ч.

Не се допуска внасяне на оръжие и бутилки в зоната на фестивала!

LINE UP:

03.09.2016 г. - SMALLMAN | ORATNITZA | VLADA TOMOVA | BELONOGA

04.09.2016 г. - SOUTHWICK | LADY&GENTS | OUT IN SPACE | SO CALLED CREW

05.09.2016 г. - JEREMY? | KREKHAUS JAM | NU/ANCE | DEAD MAN’S HAT

Изпълнители:

Jeremy?: най-популярната и търсена рок група в България напоследък. Живите им изпълнения са експлозивна смес от светлинни ефекти, запомняща се сценография и наелектризиращо присъствие. Освен с препълнени клубове на всичките си участия, групата вече може да се похвали с дебютния си албум и запомнящо се подгряване на легендарните Queen на три от концертите им.

Влада Томова: наричана “музикална посланичка на съвременна България” е завладяващ етно изпълнител, с бързо нарастваща популярност на международната музикална сцена. Съчетанието от традиционни фолклорни мотиви и съвременни аранжименти и авторски композиции я отвежда на едни от най-престижните музикални сцени (Карнеги Хол, Международния Джаз Фестивал в Монреал и др.).

Оратница: най-успешната и разпознаваема българска група извън страната. С два издадени албума, изпълнени с оригинални интерпретации на традиционните балкански ритми, пречупени през електронни акценти (dubstep, drum&bass), групата се нарежда сред хедлайнерите на повечето европейски фестивали през последните няколко години.

SmallMan: една от култовите групи на българската музикална сцена с 15-годишна история, 3 издадени албума и редица участия на европейски фестивали. Хипнотизиращите им композиции и визия (отличаващи се с дълбоки вокали, гайда и кавал) са съчетание от тежък експериментален звук и магнетично присъствие, балансирани от вдъхновени прочити на балканския фолклор.

Белонога: Белонога, a.k.a. Гергана Димитрова, е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. Особено с Ева Квартет в последните 12 години тя участва в редица вокални проекти с музиканти от цял свят. Една нова, странна и изключително богата на емоции музика - диалог между архаичната култура на аборигените и пигмеите с мелодиката на българската песен. Основата - човешкият глас - търси директната връзка между тях в музикален свят без граници.

KREKHAUS JAM: се открояват като една от най-смелите, бързо развиващите се и впечатляващи със сценично поведение и авторски песни банда, на българската музикална сцена. След запомнящи се участия във всички големи софийски клубове и няколко фестивала, групата организира първото си европейско турне.

Dead Man’s Hat: млада инди-рок банда, която е добре позната на българските слушатели от честите им и запомнящи се участия на родната клубна сцена. От скоро могат да се похвалят с втория си сингъл „After midnight”, както и с участието си на популярни фестивали.

Lady&Gents: единствена по рода си в България ska - jazz формация. С разнообразен репертоар от джаз стандарти, преработени през ска звучене, въвличащо присъствие на сцената и неустоими женски вокали те се очертават като открояващ се участник на клубната сцена.

Заповядайте на AFTER FEST

Голямото афтър парти след летните плажни препускания и отпуски ще се състои насред планината! В началото на месец септември –...

SouthWick: иновативна жанрова смес от фънк, соул и хип-хоп, с което се открояват като едно от най - любопитните явления в музикалния живот през последните години. Повлияни от класиците на американския фънк, групата прави впечатление с прецизно отношение към сценичното си шоу и звук.

Out in Space: група млади изпълнители, които са обединени около хип-хоп традицията, разчупена с фънк ритми и нежни вокали. Групата е известна с това, че използва инструментален съпровод , вместо DJ.

So Called Crew: една от най-популярните и развиващи се хип-хоп формации през последните години. Отличаващи се с текстове, които третират актуални проблеми и запомнящи се бийтове, момчетата не оставят място за съмнение, че са разпознаваемото лице на последната вълна качествен хип - хоп в България.

NU/ANCE: бързо развиваща се алтернативна банда, която само за две години събира ентусиазирани отзиви, както от фенове, така и от музикални критици. Сред безспорните им постижения се нареждат: видеоклип с над 10 000 гледания, над 18 собствени композиции, първо място на конкурс за авторска рок песен, както и участие в най-стария рок фестивал Гитариада.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТРАНСПОРТ И НОЩУВКИ МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com