Нови артисти на Беглика фест 2015

20176
Нови артисти на Беглика фест 2015

С разлистването на пролетта в сърцето на Беглика 2015 затуптяват ритмите на нови музикални попълнения в програмата на фестивала. Изследването на личността и на обществената динамика е сред темите във форума на тазгодишното издание, обединено концептуално от мотото *ТВОРИ*ИГРАЙ*БЪДИ*.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще се проведе между 27-ми и 30-ти август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. „Голям Беглик“, Западни Родопи.

Беглика Фест се завръща с целия си горски блясък

Шестото издание на фестивала "Беглика Фест", който успя да формира не просто публика, а общност от хора, които създават заедно и споде...

От сцената на Монреал, Канада, култовите KABA HORO ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене, в бегликоатмосферата. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени: от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур. В проекта Kaba Horo Любо привлича микс от музиканти с колоритни пътища на развитие: Емил Илиев – записвал с Данчо Радулов, Корал Еган и Еркан Огур; Георги Станков – концертиращ с Чарли Папазов и Les Gitans de Sarajevo; Нено Илиев – популярен с групата си Romaneno; Венци Радев – част от група Ikadem –Balkan Fusion.*

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, Womex ’11, Rec-beat ’12 и Sziget ’14*, крайно време беше KОСТА КОСТОВ да разтресе и беглишката поляна! БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете на DJ KOSTA KOSTOV, двигателят на ежемесечните Balkan Express и Global Player* партита в Кьолн и Дортмунд, са енергичен бленд от „звуци от тук – от там“, включващи собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.

SURBAHAR е друго отдавна бленувано попълнение в звученето на БЕГЛИКА ФЕСТ и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал* и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx. Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. Тя носи на Павел Стойчев договор със световния лейбъл Chill Om Rec и го превръща в първия европейски продуцент с албум, издаден в Индия, и последван от магично турне, минаващо през емблематичната Гоа, Калкута, Бангалур и Мумбай. На сцената на БЕГЛИКА ФЕСТ заедно с Павел ще видим и концертиращите с него музиканти, представящи музиката му в пълната ѝ прелест и въздействие – Surbahar Live Band.

Васко Василев и Кейто Сайто с концерт в София Лайв Клуб на 15 юли

С изненадващ концерт се завръща в разгара на лятото се завръща Васко Василев. По негова покана пристига и японският пианист Кейто Сайто...

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти по системата хюмън дизайн - прочит на генетичния код, обединяващ древни знания и съвременна наука, хвърлящ светлина върху уникалността и неповторимостта на всяка личност и даващ мощен инструмент за себеизследване и себепознание. Хюмън дизайн ни учи да живеем в хармония със собствената си природа – фундаментално условие за постигане на хармонично общество. Чрез игровизиран проект, използващ метода ALIVE за ускорено учене на ICAL, HumanDesign.bg ще преведат участващите гости на фестивала в едно приключение, разкриващо социалния свят по изцяло нов начин и даващо разбиране за СЕБЕ и за НИЕ в дълбочина.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.

Удължен е периодът за продажба на ранни билети за БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 до 15 май! Тридневни билети на преференциална цена от 50 лв., както и билети за целия четиридневен период на фестивала на цена от 60 лв. могат да бъдат закупени в касовата мрежа на TicketLogic, както и онлайн тук. Спестете 5 лв. на билет, като закупите своя с криптовалута! Билетите предлагани за покупка с биткойни са на цени 45 лв. за тридневен билет и 55 лв. за четиридневен билет, купи от тук.

След 15-ти май билетите ще се предлагат на цени, по-близки до финалните за събитието, очакват се още групови и семейни предложения.

Ана Моура отново с концерт у нас

Един от най-красивите гласове ще прозвучи в зала 1 на НДК на 29 октомври. Прекрасната португалка Ана Моура, която българската публика ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com