Обявиха причината за смъртта на Джордж Майкъл

11811
Обявиха причината за смъртта на Джордж Майкъл
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският поп певец Джордж Майкъл, който беше открит мъртъв в дома си на Коледа, е починал от естествена смърт, обявиха следователи.

Според заключението на аутопсията причина за смъртта е „дилатативна кардиомиопатия с миокардит и чернодробна стеатоза“, съобщи Дарън Салтър, следовател от Оксфордшир. „Тъй като са потвърдени естествените причини за смъртта... разследването се прекратява и няма нужда от дознание или каквито и да е било по-нататъшни разпити“, каза той.

Първоначалният оглед на тялото на 53-годишния певец завърши с „неубедителни“ доказателства за причината за смъртта и бяха необходими допълнителни тестове, пише БГНЕС.

Дилатативната кардиомиопатия, която може да бъде предизвикана от злоупотреба с медикаменти, се отразява на способността на сърцето да изпомпва кръв, тъй като мускулът става прекалено разширен и отслабен. Миокардитът пък е възпаление на сърдечната стена.

Партньорът на Майкъл Фади Фаваз, заяви, че е открил звездата да „лежи спокойно“ в леглото си в своята вила край р. Темза.

След като са приключили всички изследвания на тялото, музикантът може да бъде погребан, три месеца след смъртта си.

В края на миналата година стана ясно, че част от състоянието на починалия внезапно британски певец Джордж Майкъл ще бъде наследено от неговите кръщелници, съобщават британските медии. По данни на Daily Mirror Джордж Майкъл разполага с общо 105 млн. британски лири (около 130 млн. долара).

Приживе той е дарил голяма част от средствата си за благотворителност и самият той е бил доброволец в приюти за бездомни.

Сред възможните наследници на певеца са децата на известния английски актьор, музикант и телевизионен водещ Мартин Кемп – синът му Роман и дъщерята Харли Мун. Дял от състоянието на Джордж Майкъл може да отиде и при дъщерята на певицата Гери Халиуел – Блюбел.

Музикантът почина на 25 декември в дома си в графство Оксфордшир, Великобритания. Смъртта му е установена от екипите за спешна помощ, пристигнали на мястото. Според британската полиция смъртта му е настъпила ненасилствено. Мениджърът на Джордж Майкъл заяви, че той е станал жертва на сърдечна недостатъчност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com