SoFest Spring представя 6 концерта и спектакли и 5 специални премиери в 4 фестивални вечери

608
SoFest Spring представя 6 концерта и спектакли и 5 специални премиери в 4 фестивални вечери
Снимка: Sofia Live Club

От джаз, поп и рок музиката, през театъра до подкаст и изложби, SoFest Spring предлага на феновете си шанс да преживеят неповторими емоции. От 16-и до 19-и май на фестивалната сцена в Sofia Live Club всяка една от вечерите ще бъдем провокирани от изкуство на високо ниво.

Гостите на фестивала ще са първите, пред които младата и талантлива Дара Екимова ще изпълни нови, неиздавани песни от предстоящия си албум. След първия си сингъл "Бягам" и последвалите хитове "После ще му мислиш", "Дишам" и "Недей да ме будиш" - в дует с Тино, харизматичната певица завладя публиката, а почитателите ѝ се умножават след всяко следващо парче. На 16 май само публиката на SoFest Spring ще има привилегията да се наслади на впечатляващо денс шоу на момичето на българската поп сцена Дара Екимова заедно с Пламен Денчев - клавишни, Алекс Валериев – китара, и танцьорите Борис Бъчваров, Виктор Ангелов, Йоана Станчева и Никол Карушкова.

Интервю: MARO: И на сцената, и в живота съм 100% Аз! Нямам търпение за концерта ми в България (ВИДЕО)

На 17 май на сцената на емблематичния фестивал ще е премиерата на спектакъла "Този филм". Авторът на пиесата - обичаният певец, композитор и актьор - Добрин Векилов - Дони, я определя като "комедия с привкус на романс". За режисурата на постановката той се е доверил на Иван Урумов, а ролите са поверени на две доказали се имена - актьорите Нети Добрева и Асен Блатечки. Това, че "Този филм" е комедия с привкус на мелодрама, в която не оставаш безучастен нито за момент, се видя от големия интерес на публиката при европейското турне на спектакъла. Родната публика ще може да се наслади на неговата премиера на SoFest Spring. В петъчната вечер ще се докоснем до магията на още едно изкуство с вокалния талант на три млади певици - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова или обичаното трио "VIVA". Те ще удивят с акапелни изпълнения, музикални интерпретации и ще представят сингли от дебютния си албум "Supernova". Техен специален гост ще е младата певица със завладяващ глас - Яна Николова, която заедно с баща си Славчо Николов от Б.Т.Р. е и текстописец на песните в албума на триото.

Виртуозният музикант без аналог в света Теодосий Спасов, заедно с музикантите от "The Crossover Trio" от Гърция, ще представят на 18 май, за първи път на българска сцена, новия си проект. Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лиоду Мохамед - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове, и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на "Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо", вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще ни отведат на едно прекрасно музикално пътешествие.

Още: Българите Woomb ще подгряват Whispering Sons на 21 май

SoFest Spring ще бъде закрит с подкаст, концерт и още нещо. За първи път фестивалът ще предложи на публиката съвременния формат – подкаст, нашумяло онлайн предаване, което оживява чрез популярната рубрика "КиноСпирка". Водещата Мария Вълдобрева ще ни срещне с композитори, които ще разкрият тайната за създаване на кино и театралната музика. Купонът в неделната вечер ще продължи с една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена, която покорява меломаните с парчета, заредени с емоции и смисъл - Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Запазената марка на Стоян Янкулов - Стунджи, Иван Лечев, Веселин Веселинов - Еко, Мирослав Иванов и Стефан Вълдобрев са позитивизмът и чувство за хумор. На 19-и май феновете на фестивала ще са щастливците, които първи ще чуят парчета от новия албум на "Обичайните заподозрени". И не само. Почитателите на SoFest и на енергичните, мажорни хитове на бандата ще са гости на рождения ден на фронтмена Стефан Вълдобрев.

Неповторими спомени, приятни изненади, душевен екстаз, бягство от реалността - това може да изживеете всяка една от вечерите на знаковия фестивал SoFest. Елате и се потопете в света на изкуството! Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба на промоционална цена с -20% и допълнителна отстъпка за група в мрежата на Ивентим и в ГрабоБГ.

SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024.

За повече информация следете сайта на SoFest - https://sofest.art/program/, и страниците на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

Още: Италианската певица FLO гостува в "Европейски музикален фестивал"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com