Ученик на Караян избира оркестъра за Карерас в София

6488
Ученик на Караян избира оркестъра за Карерас в София

Ученикът на Херберт фон Караян Маестро Давид Хименес (Испания) пристига в София  в края на юни, за да избере оркестъра, който ще акомпанира на Хосе Карерас по време на прощалния му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Под неговата палка премина и предишното гостуване на великия тенор в страната ни през далечната вече 2011 г.

Посещението на диригента не е никак случайно, тъй като концертът на единия от знaменитите “Трима тенори” ще бъде една от последните му изяви в световен мащаб преди заслужено оттегляне от музикалната сцена. “Този път поводът е специален и трябва да сме повече от прецизни в работата си”, заяви Хименес, който е добре познат на българската публика и от самостоятелните си изяви у нас. “Неслучайно концертът е наречен “A Life In Music”. Ще представим творчеството на един гениален певец от първите му стъпки до любимите арии, които всички знаят и обичат.”

Ричард Клайдерман свири в София и Варна през декември 2015

Билетите за събитието в София на 7 декември в зала 1 на НДК са в продажба от днес. Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще с...

Маестро Давид Хименес е специализирал във Висшето училище за музика във Виена при Карл Остерайхер и в Кралската академия за музика в Лондон при сър Колин Дейвис. След дебюта си с оркестъра на Северногерманското радио в Хановер през 1994 г. се изявява с едни от най-прочутите оркестри и солисти в зали като Royal Albert Hall в Лондон, Берлинската филхармония, Konzerthaus във Виена, Carnegie Hall в Ню Йорк. Дирижирал е Виенската, Лондонската и Мюнхенската филхармония, Оркестъра на Париж и оркестъра на Миланската Скала, с участието на светила като Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Кири Те Канава, Роберто Аланя, Анжела Георгиу.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com