Вокалистът на “OneRepublic”: Истински истории стоят зад най-големите хитове

65431
Вокалистът на “OneRepublic”: Истински истории стоят зад най-големите хитове

Празникът на влюбените – Свети Валентин, наближава с пълна сила. За да сме съпричастни към всички чувства и емоции, които владеят сърцата на хората, решихме да ви разкажем какво се крие зад текстовете на някои от най-популярните романтични песни, които се вихрят из музикалния ефир.

Раян Тедер, когото вероятно познавате като вокалиста на “OneRepublic”, е човекът, който стои зад хитове на Бионсе, Адел, Ели Голдуиг, както и е текстописецът на тяхната група. Наскоро той даде интервю пред „Билборд”, в което освен за личните си и творчески планове, сподели и какво точно го е вдъхновило да напише текстовете на някои от най-добрите парчета на музикалната сцена. Днес и утре (14.02 – б.а.) ще ви ги представим.

Свършват промо-билетите за концерта на ОneRepublic

Интересът към първия концерт у нас на една от най-актуалните групи продължава да расте и предвидените промо-билети за най-близките до с...

Започваме с....

"Halo", Beyoncé

Какво разказа Тедер: „Играехме една игра точно преди шоуто си в Мичиган и аз скъсах ахилесово сухожилие. Това беше най- силната болка, която някога съм с изпитвал в живота си. Припаднах. В крайна сметка завърших у дома и в продължение на две седмици се лекувах. Жена ми ми забрани да пиша или да работя по какъвто и да било начин. Евън Богарт и аз бяхме суперблизки приятели. Той беше във вихара си на писане на текстове за песни и аз му изпратих съобщение: "Жена ми я няма през следващите три часа, ще дойдеш? Искам да напишем една песен." Бионсе се беше свързала с мен, заради една песен, която беше чула в първия ни албум – „Come Home” (Прибери се – б.а.). И така, той дойде вкъщи, а аз му казах: "Пич, Бионсе иска от мен да направя една песен. Разполагаме с три часа, за да я напишем." Имах идея за някакъв странен ангелски хор, започнах да свиря мелодията и така след три часа вече имахме готовото "Halo".”

"Apologize", OneRepublic

Стига с лиготията на 14 февруари!

Искрено съчувствам на мъжете, които всяка година попадат в зоната на смъртта "14 февруари - 8 март". Почват се едно тежко и съкращаващ...

Какво разказа Тедер: “В началото на 2000-та година бях солов изпълнител и бях започнал да се наричам „Republic” (Република – б.а.). Не разполагах с човек, който да свири на барабани на живо, затова записах бийт, върху който след това свирех на пиано. Казват, че „нуждата е майка на изобретението”, а на мен ми беше нужно да поддържам темпото. И необходимостта се превърна във финална нотка за песен, превърна се в изобретение, което има странното звучене на бритпоп, хип-хоп и още няколко неща в мелодията си. Първият куплет беше толкова добър, че след това ми отне цели шест месеца, за да завърша втория.”  

"Burn", Ellie Goulding

Какво разказа Тедер: „Нисах тази песен, докато пътувахме с автобус за турнето ни в Чикаго. Бяхме само аз и Брет (Брет Куцел – баскитарист в групата – б.а.) Мисля, че закъсняме с откриването на шоуто поне с 5 минути, защото не можех да спра да слушам песента. Ели просто довърши с вокалите, направо разби, изобщо не си поплюва!  И след това имаше затишие от почти година. След това идеята за тази песен отново ме осени и отидох при своя мениджър. Казах му: „Дори не мога да я погледна, готов съм да я пусна така!”. Той имаше списък с няколко продуцента под ръка, но и двамата се спряхме на Грег Къртис. Познавах го от лагерите на Бионсе, бях изкарал известно време с него на едно от турнетата й, така че дори не се замислих. Знаех, че той е човекът за тази песен. Изпратих му лист с коментари върху текста и музиката и приключихме!”

Любовта е: Сходство

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса ...

Не забравяйте, че звездната банда OneRepublic пристига за първи път в България на 2 юни в зала „Арена Армеец“ по покана на BALKAN ENTERTAINMENT COMPANY. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com