Калоян Методиев: Корупцията е запазена марка на служебния кабинет

2547
Калоян Методиев: Корупцията е запазена марка на служебния кабинет
Снимка: Президентство

Корупцията вече е запазена марка на служебния кабинет. Натрупването на публични факти показва, че той е конструиран от Радев с ясни цели: да краде, да преследва несъгласните (чрез бухалката НАП), да уволнява (вече хиляди хора) и да си създава собствена олигархия. Всичко е било старателно подготвено – сваляне на правителството – масови уволнения – масови назначения на свои хора – масови схеми. Почеркът на източването на държавата е един и същ: създават/намират фирма и купуват/наемат от нея на завишени цени.

Това написа във Фейсбук профила си Калоян Методиев - директор на института "Рего". Ето какво написа още той, посочвайки няколко примера:

"ДФЗ – Пловдив. Журналистическо разследване показва документи как мълниеносно, в един и същи ден (13.09.2022), Министерството на земеделието разваля изгоден договор за наем на сградата на (ДФЗ) в Пловдив, който е до 2025 г. (за 5.30 евро наем на кв.м. с такса за обслужване) и сключва нов до 2030 г. (за 8.30 евро кв.м. без такса за обслужване). С фирма създадена два месеца по-рано. В района е пълно с пустеещи държавни сгради. Само един от Управителния съвет на фонда гласува против. ДФЗ е най-големият разпоредител с европейски фондове. Това е за европрокуратурата на Кьовеши.

Ел Би Булгарикум“ – свидетелства с документи. Взаимни обвинения на две групи назначени от служебния кабинет за корупция, източване на дружеството, доставка на мляко на завишени с 30-40% цени, но за сметка на това с лошо качество, създаване на фирми два дни преди да станат доставчици (декември 2022) на предприятие с 60 годишна история и т.н.

Областна управа Габрово – служебният кабинет купува имот за 560 хил. лв. (288 хил. евро), който дълго време се е продавал от собственика чрез агенция за недвижими имоти за 327 хил. лева (168 хил. евро) за създаване на Център за обучение към социалното министерство с пари по Плана за възстановяване и устойчивост. А само един ден преди решението на правителството за закупуването му, цената в сайта на агенцията е променена с новата (обяви бившият социален министър Гьоков). В Габрово е пълно с пустеещи държавни имоти и няма никаква необходимост от покупката. Намесени са европейски средства. Отново е за европрокуратурата на Кьовеши.

Калоян Методиев обвини служебния кабинет, че срива „Ел Би Булгарикум“

Служебният кабинет уволни когото можа още през август. Влязоха в министерствата с готови списъци като Гестапо и не се спряха. Резултати...

Голямо журналистическо разследване на " Сега"от днес: „Служебното правителство се активизира да продава държавни имоти“. Прегледът на обявените търгове от идването на служебното правителство на Гълъб Донев показва явно активизиране при продажбите на големи имоти, частна държавна собственост с данъчна оценка над 10 000 лв., предоставени за управление на областните управители. Освен многото продажби, впечатление при някои имоти прави и скорошното им актуване. Някои от тях са актувани непосредствено преди продажбите. Интересни са и резултатите при някои приключили вече търгове – припокриване на купувачи. Продават в пъти повече от едно редовно правителство. Текстът е пълен с конкретни примери от цялата страна.

Медиите, които все още не са подчинени, изобилстват от примери за злоупотреби с власт и корупция от неизбрания от никого служебен кабинет във ВиК, горските, енергетиката...

Поредицата от частни случаи в науката води до откриването на закономерност на базата на която да се правят изводи. Ясно ли е сега защо Радев свали редовния кабинет миналото лято? Ясно ли е защо постоянно прави партии и ги разбива? Ясно ли е защо иска да управлява безкрайно със служебни правителства? Ясно ли е защо се намесва в изборите (доказано с два доклада на ОССЕ срещу служебния кабинет)? Ясно ли е защо цените са извън контрол, границата рухна, пропадна Еврозоната и Шенген, театралите са на улицата …? Това, което вече избива на повърхността е малка част от злоупотребите на служебния кабинет.

Първата задача на всяко следващо управление, ако не иска да бъде свалено след броени месеци от кохортата, е да направи тотална ревизия и да търси отговорност на президента и служебните му назначения за престъпните им действия. Условията вече са налице!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com