X
 
 

Десетки жертви на домашно насилие са получили помощ във Фонд ИГА

695 0
Десетки жертви на домашно насилие са получили помощ във Фонд ИГА
Снимка: iStock/Guliver
30 жертви на домашно насилие са потърсили помощ и получили подкрепа във Фонд ИГА, съобщиха от неправителствената организация. Това стана ясно на заключителната конференция по Проект „Програми и услуги за превенция и защита от домашно насилие”. Проектът се изпълнява от Фонд за превенция на престъпността ИГА и се реализира на територията на област Пазарджик в периода 21 май-21 октомври 2019 г., по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен с Министерство на правосъдието.

В рамките на проекта са проведени социални, юридически и психологически консултации с жертвите на домашно насилие. 5 жени са настанени в Кризисен център. При 6 от жертвите домашното насилие е било и с елемент на сексуално насилие. Експертите на Фонда са направили и оценка на риска от извършването на повторно правонарушение за 5 извършители на домашно насилие. Проведен е обучителен семинар за 15 души, представители на институции, ангажирани с проблема домашно насилие, и магистрати, работещи по прилагане мерките на Закона за защита от домашно насилие. Освен предоставяне на психологическа, социална и правна подкрепа на пострадали от домашно насилие и услуги по рехабилитация за извършители на домашно насилие в рамките на проекта е повишена компетентността на институциите за налагане на мерките за защита от домашно насилие.

Видинчанин пребил приятелката си, медици подали сигнал за побоя

46-годишен мъж от Видин преби приятелката си, съобщи ОДМВР-Видин. Побоят е станал в апартамент в ж.к. "Васил Левски" и пред жилищния б...

Като дългосрочна цел Фонд ИГА си поставя задачата да се превърне в център за оказване на помощ и подкрепа за пострадали от домашно насилие в Област Пазарджик. Резултатите от работата по проекта на Фонд ИГА бяха представени пред представители на различни институции, работещи с правонарушители и техните жертви.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално