ГЕРБ прокара предизборно незаконен водопровод в ромска махала

8676
ГЕРБ прокара предизборно незаконен водопровод в ромска махала

ВиК Пазарджик е прокарала водопровод на 20-на къщи в ромската махала в с. Виноградец, Община Септември. Според кметът на общината г-жа Попова това е абсюлотно незаконно, показа репортаж на bTV.

По думите на кмета на Община Септември са били получени няколко сигнала, че се извършват ремонтни дейности в ромската махала. Веднага след това е изпратен екип от специалисти и е установено, че се изгражда нов водопровод, за който няма никакви строителни книжа и се изгражда по незаконен начин.

Стефан Иванов: Борим се срещу това почтените и интелигентните да са аутсайдери

Стефан Иванов е роден преди 40 години в София, квартал „Красна поляна“. Бакалавър по „Маркетинг“, магистър по &...

Шефът на ВиК Пазарджик Атанас Узунов е отказал участие в репортажа, тъй като е ангажиран в предизборната кампания. Бърза справка показва, че той е председател на общинската организация на ГЕРБ в Септември и има два мандата общински съветник в септемврийския общински съвет. В началото на годината е назначен от министър Лиляна Павлова за директор на ВиК Пазарджик.

Главния архитект на общината г-н Васев разказа, че е заварил строителна площадка – полагането на тръба за 150 метра нов уличен водопровод по дължината на улицата до първото отклонение на съществувата ВиК мрежа. Огранизацията на дейностите е от страна на ВиК Пазарджик, допълни още Васев. Техниката и работниците за заснети.

"Това е абсюлотно незаконно, никой няма против да се правят водопровди, но трябва да се спазва закона", категоричен бе арх. Васев.

Оказва се още, че част от къщите в махалата са в регулация, но част не са. По думите на човека, който е поръчал водопровода, той си е платил такса 3100 лв. за изграждането плюс. За събирането на сумата са му помогнали роднини, които живеят в чужбина. Собственикът на къщата твърди, че домът му е законен.

Временно изпълняващ длъжността на ВиК Пазарджик инж. Мишев заяви, че изграденият водопровод е бил само отклонение от вече съществуващия, който е строен през 60-те години на миналия век. По думите му всички нови къщи са захранвани с дълги отклонения от поцинковани тръби с малък диаметър, но в случая се наложило използването на тръба с по-голям диаметър.

Купуване на гласове: За дребни риби условна присъда, за Йордан Цонев - мълчание

Двама от със сигурност многото „брокери на гласове” в България получиха условни присъди за опита си да осигурят по втория н...

Мишев обясни още, че миналата седмица е дошъл клиент, който е поискал да прокара водопровод, който е било планирано да бъде поредната малка тръба на главния.

"Нашата задача беше, че за да се изпълни заданието, трябва да се положи по-широка тръба, с материали на клиента, при нас е платено разрешението за връзката към имота му. Дойде клиент който можеше да инвестира, нещо което общината нямаше възможност", обясни Мишев и уточни, че във ВиК Пазарджик са платени около 500 лв., а останалите материали са платени от поръчителя.

Мишев бе категоричен, че за сградните водопроводни отклонения не се изисква разрешение на общината и заяви, че извършените дейности не е имало проект, а изкопите и новия водопровод са извършени от възложителя. Арх. Васев обаче е категоричен, че водопроводът е положен в нарушение с нормативите за изграждане на водопровод.

От община Септември са подали сигнал до ДНСК в София в Пловдив.

На снимката: арх. Васев

За и против електронния вот - от липса на умишлен контрол до ЦРУ

Електронното гласуване не осигурява тайната на вота – затова съм против, заяви независимият депутат и лидер на партия „Бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик