Последното бебе за 2014 г. и първото за 2015 г. в Пазарджик са изоставени

37748
Последното бебе за 2014 г. и първото за 2015 г. в Пазарджик са изоставени
Снимка: Thinkstock/Guliver

Майките на последното бебе за 2014 година и първото за 2015 година, родени в МБАЛ Пазарджик, ги изоставиха и заявиха, че се отказват от тях. Информацията съобщи началникът на Неонатологичното отделение в болницата д-р Мариела Захариева.

Последното родено бебе е било момче. То се е появило на бял свят около 22.00 часа. Майката категорично е заявила, че не го иска и си е отишла вкъщи. Тя е на 32 години, от ромски произход и е от град Пещера.

Първото бебе за 2015 г. в Кипър е българче

Първото бебе за 2015-е година в Кипър е българче. Най-малката нашенка пристигна на Острова на Афродита заедно с празничните поздравле...

Първото бебе за новата 2015 година е момиче на 21-годишна жена от село Бошуля. Въпреки че е първо дете за нея, тя също не го желае и е заявила това", обясн Захариева за Радио "Фокус".

"Днес е първият работен ден след празниците, в който започваме процедурата, която се прави в такива случаи. Ще уведомим Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик и отдел „Закрила на детето”, уточни д-р Захариева. Тя коментира, че проблемът е сериозен и в момента една четвърт от децата в Неонатологичното отделение са изоставени.

"Няма никаква вероятност двете майки да размислят и да се върнат, за да си вземат бебето, защото те са заявили желанието да ги оставят и са си отишли, а не просто са избягали за малко", каза още Неонатологичното отделение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик