Прокуратурата образува производство срещу бившия кмет на Ракитово

7065
Прокуратурата образува производство срещу бившия кмет на Ракитово
Снимка: Thinkstock

Окръжна прокуратура - Пазарджик образува досъдебно производство срещу Емилия Еленкова, бивш кмет на Община Ракитово, за извършено на 2 септември 2011 г. престъпление по служба, предаде БГНЕС.

Разследването срещу Еленкова е за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушила и не е изпълнила служебните си задължения, във връзка с три проекта на общината, по които незаконосъобразно са сключени пет договора, съобщиха от прокуратурата.

ДАНС разследва кмета на Карлово

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС)  и прокуратурата разследват кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов във връзка с Водни...

От деянието са настъпили значителни вредни последици - имуществени в размер на 213 221.39 лева - присъдени суми за заплащане от Общината по осъдителни решения, и неимуществени - смущения в нормалното функциониране на органа на местна власт и управление, компрометиране на авторитета му и разколебаване на доверието на гражданите в него.

Престъплението е извършено с цел да се причини вреда на общинския бюджет и да се набави облага за фирмите – изпълнители на проектите.

По проект: "Съвременен облик на Община Ракитово, рехабилитация и реконструкция на общински път Дорково-Дъното и изграждане и реконструкция на съществуващата спортна зала в гр. Костандово", на 2 септември 2011 г. Еленкова е сключила общо 3 договора - за изготвяне на документация за провеждане на открит конкурс по реда на ЗОП, за управление и отчитане на дейностите по проекта и за упражняване на строителен надзор на обекта по същия проект. Договорите са сключени преди да е осигурено отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ДФ "Земеделие". Същите не са вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Общината и преди сключването им не е проведена процедура по събиране на три оферти.

По проект "Реконструкция и основен ремонт на сградата на Градска баня в гр. Ракитово" и по проект "Реконструкция и основен ремонт на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталация на сградата на Градска баня в гр. Ракитово", на 2 септември 2011 г. Еленкова е сключила договори, за изпълнението на които също не е било осигурено финансиране. Договорите не са вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Общината и преди сключването им не е проведена процедура по събиране на три оферти.

Шефът на митниците Ваньо Танов е проверяван от прокуратурата

Прокуратурата проверява шефа на митниците Ваньо Танов, информира "Нова телевизия". Проверката е стартирана по сигнал, според който Тан...

Разследването се провежда от следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура - гр. Пазарджик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик