X
 
 

Проверяват над 40 обекта за контрол на управлението на отпадъци в Пазарджишко

1921 0
photo of Проверяват над 40 обекта за контрол на управлението на отпадъци в Пазарджишко
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
През месец юли експертите от РИОСВ са проверили над 40 обекта за контрол на управлението на битовите, строителните и производствените отпадъци и сигнали за нерегламентирани сметища. Това съобщи Цветана Чочева - експерт в РИОСВ-Пазарджик, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Превантивната и контролна дейност на екоинспекторите е довела до изчистването на нерегламентирано сметище край велинградското село Света Петка, премахнати са нерегламентирано съхранявани отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от частен имот в Пазарджик, заяви Цветана Чочева - експерт в РИОСВ-Пазарджик.

Борисов: Хората ще бъдат компенсирани заради африканската чума

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева отговарят повече от час на питанията на над 30 кметове от региона на П...

Собственикът на млекопреработвателно предприятие в село Равногор е отстранил пропуски при неправилно управление на отпадъците на производствената площадка. Лечебно заведение в град Панагюрище постави съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от дейността му.

След упражнен контрол за управление на битови и строителни отпадъци са констатирани административни нарушения на Закона за управление на отпадъците от кмета на община Стрелча, добави Чочева. Съставени са два акта и е наложена принудителна административна мярка, включително с преустановяване на достъпа до територията на депото, чрез запечатване и пломбиране. Целта на мярката е прекратяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на общинското депо. Постигнат е очакваният ефект и няма нови нарушения.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...