Ромчета обезглавиха наужким свой връстник по примера на ИД

39575
Ромчета обезглавиха наужким свой връстник по примера на ИД

Клиповете, на които фанатици от "Ислямска държава" обезглавяват западни журналисти и хуманитарни работници, влияят много сериозно и в България.

Оказа се, че деца от ромската махала в Паазарджик са заснели видео, в което имитират обезглавяване на свой връстник. Те вкарват цялата символика и изпълняват "ритуала" така, както го правят джихадистите, съобщава БНР. Клипът е пуснат и в Интернет, като за това е подаден сигнал в ДАНС от сдружението "Дружба Родина". Видеото е заснето в джамия.

Джихадистите обезглавиха и отвлечения французин

Джихадистката групировка, която в неделя отвлече французин в Алжир, го е екзекутирала. Тя разпространи видео с обезглавяването му. Запи...

Петко Колев от формацията е убеден, че това е опасен прецедент: "В клипа не се чува никакъв звук. Едно участие на деца в обезглавяване - това е достатъчно, без всякакъв звук, текст или каквото и да е послание, да бъде предмет на едно много сериозно обществено обсъждане за това как се случва, кой го организира и какви са последствията".

Организацията „Дружба Родина" смята, че в последните години някой убедено работи против единството на българската нация.

По-рано днес служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов коментира, че участието на българи на страната на "Ислямска държава" не е основен проблем за сигурността ни. Проблем са стратегически рискове, свързани с джихадистите и Русия, но въпреки това все още превъоръжаването не е спешно и тепърва трябва да се мисли за програма, която да изпълняваме в тази насока, обясни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик