След убийството на Татяна Стоянова кметът на Пазарджик си взе охрана

47838
След убийството на Татяна Стоянова кметът на Пазарджик си взе охрана
Снимка: БГНЕС

Кметът на Пазарджик Тодор Попов вече се движи с лична охрана, за която плащал самият той. Това твърди в свой материал вестник "Марица".

Според информацията причината за охраната са опасения, че срещу Попов може да бъде извършено покушение. Първоначално Попов не желаеше да се движи със защита, но в хода на проверките след убийството на шефа на политическия му кабинет Татяна Стоянова, извършвани от криминалистите, станало ясно, че градоначалникът е потенциална мишена на килъра.

Четири поръчкови убийства за 45 дни в страната

Четири поръчковите убийства бяха извършени за 45 дни в София, Пазарджик и Пловдив. За момента няма информация някое от четирите престъп...

Седми ден след убийството на Стоянова няма заподозрян по делото, образувано от Окръжна прокуратура срещу неизвестен извършител. Убийството стана около 18:40 ч. миналия понеделник в гаража на Татяна на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик. Работните версии на криминалистите все още са неясни. При всички положения обаче в тях влиза и личен любовен мотив за извършване на престъплението.

Тройна съдебномедицинска експертиза назначи прокуратурата, за да се установи кой от петте куршума, изстреляни в Стоянова, е предизвикал смъртта ѝ. Запознати с разследването коментираха, че килърът е могъл да си тръгне след първия изстрел. Куршумът се е забил директно в челото на жертвата и е излязъл през гърба. Това беше и причината, заради която първоначално беше съобщено, че Татяна е била умъртвена с шест изстрела. Впоследствие стана ясно, че освен в главата тя е била простреляна в областта на сърцето и стомаха. Съдебните медици са на мнение, че това са изстрели, последвали след първия смъртоносен.

Ако причината за смъртта на кметската пиарка се корени в общината, разследващите ще бъдат твърде затруднени да определят коя от фирмите, имала вземане-даване с институцията, е с най-засегнати интереси. От разследването става ясно, че голяма част от фирмите не са пускали фактури за извършваните от тях дейности. Причината била във внасянето на ДДС. Опитът сочел, че когато се пусне фактура, фирмата трябва да внесе данъка независимо от това, че плащането не се извършва веднага или се протака с месеци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com